Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Negrib dzīvot viens. Grib parunāties

«Vīrietis vēlas iepazīties ar izskatīgu sievieti līdz 65 gadiem. Trīs izolētas istabas. Zvanīt pēcpusdienā,» tādu sludinājumu izlasīju Tirgus Dienā un nopriecājos par istabu pieminēšanu. Diez ko viņš ar to gribēja teikt? Jo vairāk istabu, jo vientuļāks tajās? Vai to, ka sievietei būs sava telpa? Varbūt tādējādi viņš izrādīja savu turību? Zvanīju uz norādīto tālruni.

Rādīja aizņemtu. Turklāt labi ilgi. Tātad pielūdzēju netrūkst. Mēģināju vēlreiz. «Hallo?» atbildēja štrama balss. Kad pavaicāju, vai sludinājums vēl aktuāls, kungs atbildēja apstiprinoši. Paskaidroju, ka esmu žurnāliste un vēlos uzzināt, kā tapis iepazīšanās sludinājums. Vai tad ar laikraksta starpniecību vēl maz var iepazīties? «Pa telefonu neko nevar izrunāt. Atbrauciet ciemos, izstāstīšu.» Sacīts - darīts.

Nebūšu kalpone

Staņislavs dzīvo nesen restaurētā narcišdzeltenā Staļina laika daudzdzīvokļu namā. Kad pārkāpju slieksni, kungs smej: «Nu, ko tad tieši vēlaties?» Kā izlēmāt ievietot sludinājumu laikrakstā? «Tā ir nejaušība,» Staņislavs stāsta, ka ir Dienas abonents kopš avīzes iznākšanas dienas, tāpēc viņam dota iespēja par brīvu ievietot divus sludinājumus. Tā kā nav bijis nekā ne pērkama, ne pārdodama, Dienas reklāmas meitenes ieminējušās, ka varot ielikt arī cita veida sludinājumu, piemēram, iepazīšanās sludinājumu. Lai iet! Staņislavs uzreiz sacerējis. Pērnajā augustā sludinājumu publicēja pirmoreiz. Zvanītāju bijis ap desmit. Ar vienu izveidojies kontakts, taču, tā kā viņa dzīvojusi ārpus Rīgas, vajadzējis piebraukāt. «Mums arī nesapasēja. Viņai vajadzēja vīrieša roku remontdarbos, un negribēja dzīvot pie manis. Viņai vajadzēja draugu, bet man - dzīvesdraugu.»

Otrreiz sludinājumu publicēja janvārī. Zvanītāju mazāk. Kāda piezvanot, lai paķēmotos un pateiktu tikai labvakar. Cita zvanītāja nez kāpēc domājusi, ka sludinājumā minētās trīs istabas laikam būs jātīra, jo paziņojusi: «Es nebūšu kalpone!» «Kāda vēl kalpone! Abiem jābūt kalpiem!» Staņislavs neapmierināti novicina rokas. Viņš principā esot kārtīgs. Tam jāpiekrīt, jo dzīvoklis ir kopts. Staņislavs piebilst, ka pat apavu zoles viņam ir līdzenas, nevis ar robainu zoli, no kuras uz grīdas izbirst kubikmetrs zemes.

Pieminot sludinājumā trīs istabas, viņš domājis norādīt uz mitekļa plašumu un ērtumu. Laikam gan mūsdienās tik labs plānojums vairs neesot vērtē. «Bet viss izremontēts! Pakešu logi! Grēks, ka istabas stāv tukšas. Nevienam nevajag. Meitai sava dzīve, dēls ceļ māju.» Staņislavs apsver, ka labprāt dotu pajumti arī kādai dāmai, kurai ir grūtības samaksāt kredītu par dzīvokli. Bet tad jau jūs liktu sludinājumu, ka izīrējat istabu! Jūs tak sirdsdāmu meklējat! Kungs pasmaida: «Nu, nav teikts, bet būtu jau labi. Es pirmām kārtām gribu iepazīsties. Parunāties. Par hokeju. Par tenisu. Biatlonu. Politiku.»

Nedzer, nesmēķē

Pie tik laba dzīvokļa Staņislavs ticis, 40 gadu strādājot remontmehāniskajā rūpnīcā. Tolaik dzīvoklis bija ģimeņu kopmītne. Viņš to privatizējis. Naudas pieticis, jo piestrādājis par remontmeistaru. Savulaik Rīgā izmācījies par celtnieku. Staņislavs dzimis Krāslavas pusē, Izvaltā. Tur arī deju placī iepazinies ar sievu. Kopā nodzīvojuši 30 gadu, sieva nomirusi ar vēzi. Katru mēnesi gājusi uz pārbaudēm, jo strādājusi konditorejā, taču ārsti neko neesot atklājuši. Tā nu Staņislavs 22 gadus ir viens. Vakaros vientuļi. Jāskatās televizors. Būtu vasara, palīdzētu dēlam māju celt, izietu pastaigāties. Ziemas dienās nekas cits neatliek kā no rīta izlasīt avīzi, tad doties uz tirgu. Tur lētāk un labāka izvēle nekā lielveikalos. Piemēram, žāvēta vista veikalā ar visu atlaidi sanākot dārgāka. Uzmetot skatienu manis atnestajam ciemakukulim - apelsīnam, Staņislavs atzīst, ka veikalos neiepērkas arī tāpēc, ka tur pārtiku pircēji apgramsta ar netīrām rokām. Jā, par veselību Staņislavs domā. Nedzer, nesmēķē. Smēķēšanu atmetis ar trešo reizi: pirmoreiz noturējies trīs nedēļas. Kad iegājis veikalā un ieraudzījis cigaretes, traki sagribējies smēķēt. Ar laiku ieradinājies smēķēt tikai iedzerot, līdz atmetis pavisam.

Tad jau augstas prasības vēlamajai dāmai? «Ka tikai cilvēks būtu. Mierīgs. Galvenais - kāds raksturs. Lai to saprastu, vajadzīgs laiks.» Svarīgi, lai dāma saprot, ka nav divu taisnību, un spēj ar kungu vienoties par vienu taisnību. «Sievai pirmajā vietā jābūt vīram, vīram pirmajā vietā jābūt sievai. Sievietei arī jāzina, ko viņa grib. Reiz ar vienu satikos un sapratu: sievietes nezina, ko grib!» Varbūt pats esat gana nešpetns? Staņislavs pašūpo galvu. Savulaik bijis dumpinieks - kungs rāda dokumentus, kas liecina, ka viņš pretojies komunisma idejām. 1995.gadā ieguvis politiski represētā apliecību.

«Jaunajiem jau iepazīties vieglāk - satiekas un uzreiz gultā. Brīnums, ka vidusskolā eksāmena laikā bērns nepiedzimst,» Staņislavs nosaka, prātojot par citiem veidiem, kā varētu iepazīties. Ja nepaveiksies ar šo sludinājumu, varbūt jāmēģina internets? «Nē. Ziniet, kā ir ar internetu? Kāda dāma reiz pasūtīja lamināta ielicējus no interneta. Apzaga! I dārglietas nozaga, i visu.»

Staņislavs gaida zvanus. Viņa tālruņa numuru var atrast 6.janvāra Tirgus Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?