Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Neticēsiet - kūst mutē!

Tikai pavārs var salikt kopā šķietami gluži nesavienojamas lietas, paburties virtuvē un ciemiņiem piedāvāt ēdienu, kas dzīvei piešķir burvīgu mirdzumu un pēcgarša vēl, naktī pamostoties, jūtama uz mēles galiņa. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš piedāvā trīs receptes ar rudenīgiem ēdieniem.

Viņš licis lietā smiltsērkšķus, lielogu brūklenes, gailenes, ķirbi, sivēna kāju, grūbas, nēģus, bietes un apgalvo, ka tieši tagad ir vislabākais laiks to visu gatavot. Nēģi, kuri sākumā nāca iekšā upēs gluži negribīgi, tagad kļuvuši itin naski, tāpēc tirgū to cena ir itin pieņemama. Nēģi var gatavot kombinācijā ar biešu želeju, kura atgādina Ziemassvētkus, jo krustnagliņa piešauta klāt. Savukārt viegli apgrilētu ķirbi var izmantot arī salātos kopā ar svaigu Latvijas kazas sieru un ogām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cepti nēģi ar mārrutku krēmu, rudzu maizes čipsie

Divām porcijām vajadzēs: 4 nēģus, 60 g mārrutku, 100 g Rikotas siera, 40 g rudzu maizes, 200 g biešu, 3 krustnagliņas, 70 g cukura, 10 g želatīna, sāli, piparus, kreses.
1. Bietes nomizo, izspiež sulu, lej katlā, pieliek krustnagliņas, cukuru un vāra. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu, lej formā un liek ledusskapī, līdz sastingst.
2. Rikotas sieru sajauc ar mārrutkiem, pieliek sāli.
3. Rudzu maizi plāni sagriež un cep kraukšķīgus čipsus.

Grilētu ķirbju salāti ar kūpinātu pīli, brūklenēm,

Divām porcijām vajadzēs: 300 g ķirbja, 80 g kūpinātas pīles filejas, 40 g brūkleņu, 40 g smiltsērkšķu, 60 g kazas siera, 100 g gaileņu, 20 g krešu, sāli, piparus, 40 g olīveļļas, 20 g ķiploku, 3 timiāna zariņus.
1. Ķirbi plāni sagriež un grilē uz pannas no abām pusēm, liek bļodā, pievieno eļļu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
2. Kārto uz šķīvja, liek plāni sagrieztu pīli, ogas, kazas sieru un ceptas gailenes.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 2 sivēna kājas, 100 g grūbu, 50 g cukīni, 60 g selerijas sakņu, 50 g mazo burkāniņu, 30 g sīpolu, 20 g zaļumu, 20 g ķiploku, 30 g eļļas, 20 g sinepju, 10 g rozmarīna, 200 g sarkanvīna, 60 g brūkleņu ievārījuma, 30 g sarkano sīpolu, sāli, piparus.
1. Kāju atkaulo, ieziež ar sinepēm, ķiploku, rozmarīnu, sāli, pipariem, satin rullīti, apcep, liek katlā ar ūdeni un sautē uz nelielas uguns trīs stundas.
2. Grūbas aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, vāra, kamēr mīkstas.
3. Dārzeņus sagriež kubos, pievieno grūbas, sāli, piparus, zaļumus un sautē, kamēr dārzeņi mīksti.
4. Sarkanvīnu ar plāni sagrieztiem sarkanajiem sīpoliem, brūkleņu ievārījumu vāra, līdz 1/3 novārās.
5. Uz šķīvja kārto grūbas, sivēna kāju, sarkanvīna mērci un dekorē ar kresēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?