Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pāri slieksnim vēl negrib laist

Būvkompānijai Re&Re jaunā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēka bija jānodod 31. janvārī, tomēr nupat ēkas attīstītājs Biroju centrs Ezerparks atkal saņēmis lūgumu pagarināt termiņu tās nodošanai ekspluatācijā - šoreiz vismaz par mēnesi. Ezerparka pārstāvji vēl spriež, uz cik dienām izsniegt pagarinājuma atļauju.

«Notiek sarunas. Ekspluatācijā nodošanas process sākās janvāra vidū, jau veiktas vairākas pārbaudes. Neviena interesēs nav vilkt procesu garumā, jo zinām, ka atsevišķas VID filiāles Rīgā saņem brīdinājumus, ka tiks slēgti jauni īres līgumi par jaunām un daudz lielākām cenām,» atklāj attīstītāja preses sekretāre Marta Krivade.

Re&Re pārstāve Mārīte Straume Dienai stāsta, ka projekta gaitā no pasūtītāja saņemtas vairākas izmaiņas, «kas paredzēja atsevišķu, jaunu darbu veikšanu». Viņa nenoliedz, ka būvniecības gaitā atklājušās arī būtiskas kļūdas pašā projektā. «Mūsu interesēs ir nevis sasteigt veicamos darbus, bet veikt tos attiecīgajā kvalitātē un tā, kā ir paredzēts pilnveidotajā projektā. Cerams, ka varēsim ar pasūtītāju vienoties par darbu izpildes termiņiem,» norāda M. Straume. Viņa stāsta, ka atlicis vēl pabeigt iekšējo inženiertīklu izbūvi, kā arī iekšējo apdari.

Biroju centrs Ezerparks gan trauksmi neceļ, jo vēl nav beigušās pārbaudes, kuras ierosinātas pēc traģēdijas Zolitūdes Maxima, kurā bija iesaistīts Re&Re. Audita veikšana uzticēta uzņēmumam Inspecta, kas pārbauda būves konstrukciju, būvprojektu un visu būvdokumentāciju. Rezultāti tiek solīti 10. februārī. M. Krivade gan norāda, ka kompānija nekādu informāciju par jau gūtajiem rezultātiem attīstītājam nesniedz.

Arī Dienai neko vairāk uzņēmumā noskaidrot neizdodas. «Mums ir jāpaspēj līdz 10. februārim, tāds ir uzdevums. Nekādu informāciju uz ārpusi nedalām, to dodam tikai klientam. Taču arī klientam gala lēmumu paziņosim 10. datumā, patlaban atklājam tikai to, cik tālu ir pārbaudes process,» norāda Inspecta direktors Pēteris Druķis.

VID pārstāve Evita Teice-Mamaja atgādina - uz jauno ēku Mežaparkā pārcelsies visas 14 VID filiāles, kas atrodas Rīgā. Sešas no tām ir Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pārraudzībā, pārējās tiek īrētas no privātajiem komersantiem. VNĪ preses sekretāre Daiga Laukšteina saka, ka visām sešām ēkām atkārtoti tiks vērtēts tehniskais stāvoklis un aprēķināts nepieciešamais kapitālieguldījums. Pēc tam par katru ēku tiks lemts atsevišķi. «Katrai tiks meklēts piemērotākais attīstības scenārijs katrā konkrētajā gadījumā. Domāsim, vai paturēt valsts īpašumā un nodot nomā vai virzīt atsavināšanai,» teic D. Laukšteina.

Ēka Citadeles ielā piedāvāta vairākām valsts institūcijām, tostarp prokuratūrai un Tiesu namu aģentūrai. Tomēr šo institūciju pārstāvji lēmuši, ka telpas nav viņiem piemērotas. «Ja neviena institūcija neizrādīs interesi, īpašums tiks piedāvāts nomai, publicējot informāciju VNĪ mājaslapā, vai arī virzīts atsavināšanai,» skaidro VNĪ pārstāve. Prokuratūrai piedāvātas telpas arī Lomonosova ielā, tomēr atbilde vēl nav saņemta. VID filiālei Valdemāra ielā nepieciešami kapitālie ieguldījumi, un VNĪ plāno veikt tehnisko izpēti, lai saprastu, cik daudz naudas jāiegulda remontā. Pēc tam lems, ko darīt tālāk. Savukārt par telpām Mazajā Nometņu ielā interesi izrādījusi Tiesu administrācija, par telpām Eksporta ielā interesējies Iepirkumu uzraudzības birojs, bet ēku Smilšu ielā plānots nodot Finanšu ministrijai un Valsts kasei - tiesa, ar nosacījumu, ja nams tiks renovēts. Tāpat šīm telpām pieteikusies arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?