Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pārraksta bobsleja vēsturi

Attaisnoja līdera statusu. Bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu uzvarēja Pasaules kausa (PK) izcīņas 7. posma sacensībās Īglsas trasē Austrijā. Tā bija trešā uzvara pēc kārtas, bet 2014./2015. gada sezonā - jau ceturtais panākums. Divnieku konkurencē Melbārdim ar Dreiškenu otrās sacensībās pēc kārtas otrā vieta. PK sezonas pēdējais posms šīs nedēļas nogalē Sočos.

Labākais rezultāts abos četrinieku braucienos nepārprotami norāda, ka Melbārža ekipāža pelnīti triumfēja trešo reizi pēc kārtas. «Oskars pārraksta Latvijas bobsleja vēsturi,» ar uzslavām neskopojās arī allaž prasīgais Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. Samērā vieglajā un īsajā Īglsas trasē Melbārža četrinieks uzvaras pamatus iemūrēja jau starta posmā, abas reizes sasniedzot labāko rezultātu kamanu iestumšanā.

Divnieku sacensībās otro nedēļas nogali pēc kārtas divas vadošās vietas nemainījās. Atkal uzvarēja vācietis Frančesko Frīdrihs, tikai šoreiz ar citu stūmēju - Torstenu Margisu. Atkal otrais rezultāts bija Melbārdim ar Dreiškenu, tikai šoreiz atpalicība no Frīdriha bija nevis 0,04 sekundes, bet gan vairāk - 0,31 sekunde.

Pirmā brauciena startā mūsējie aizskrēja nedaudz par tālu, un kamanas pirms virāžas atsitās pret apmali. «Tā jau grūti izskaitļot, bet vismaz divas sekundes desmitdaļas tur noteikti palika,» savu pieņēmumu Dienai izteica treneris Sandis Prūsis. Tomēr viņš bija vienisprātis, ka Frīdrihs šoreiz būtu uzvarējis arī bez mūsējo kļūdas startā. «Sezonas pirmajā pusē Frīdrihs brauca nestabili, taču tagad divnieku konkurencē Vācijas komandā viņš ir labākais.»

Paredzamā Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžu cīņa izvērtās patiešām aizraujoša. Pirmajā braucienā Žaļims ieguva 0,03 sekunžu pārsvaru. Otrā brauciena laikā gandrīz visu distanci Uģis noturēja minimālu 0,01 sekundes handikapu, vienubrīd bija jau vienāds laiks, taču beigās Žaļims tomēr summā par 0,02 sekundēm bija priekšā. «Tas, protams, labi, ka mums ir izveidojusies iekšējā konkurence un ka viņi abi cenšas viens otru «nokost». Šajā situācijā viņiem vajadzētu kāpt augšup.» Žaļima divnieks, salīdzinot ar vienīgo iepriekšējo PK sezonas startu pirms pāris nedēļām Sanktmoricā, no dalītas otrās vietas noslīdēja uz 11. pozīciju. «Es jau tad teicu, ka Sanktmoricas posms ir īpašs un ka lielā mērā uz starta numura rēķina Uģis ieguva tik augstu vietu. Šī posma rezultāti jau ir krietni tuvāki tiem, kādi varētu būt pasaules čempionātā Vinterbergā.»

Prūsis piekrita, ka Žaļima un Ķibermaņa divnieku kamanas īsti labi neslīdēja. «Tehniku nemainījām, un arī braukšanas ziņā man viņiem nav ko pārmest. Šoreiz tik tiešām slīdamība varēja būt labāka.»

Četrinieku mačos abas ekipāžas bija nevienādās starta pozīcijās. Ķibermanim bija ceturtais, savukārt Žaļimam - tikai 22. starta numurs. «Mazais Oskars» ar uzrādītu sesto rezultātu abos braucienos gan apliecināja, ka četriniekos viņš ir krietnu soli priekšā. Žaļims otrajā braucienā startēja otrais, taču uzrādīja tikai 15. rezultātu. «Pirmo reizi Uģa ekipāža startēja šādā sastāvā,» tā Žaļima četrinieka pieticīgo sniegumu pamatoja Prūsis.

Pasaules kausa divnieku kopvērtējumā Melbārdis pārsvaru pār šveicieti Beātu Hefti palielināja no 28 uz 38 punktiem. Ja pēdējā posmā Sočos nebūs nopietnas ķibeles, PK vadošo pozīciju Oskaram vajadzētu nosargāt. Starp 1. un 2. vietu ir 15 punktu, starp 2. un 3. vietu - 10 punktu, bet pēc tam - 8 punktu starpība. Četrinieku ieskaitē Melbārža pārsvars sasniedz jau 200 punktu. To var pazaudēt tikai uz kritiena vai diskvalifikācijas rēķina.

Sočos no pilotiem startēs tikai Melbārdis. Uz pasaules junioru čempionātu Altenbergā dosies Ķibermanis, Žaļims šajā nedēļas nogalē nestartēs. Sezonas galvenās sacensības - pasaules čempionāts Vinterbergā - sāksies 28. februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

PK 7. posms Īglsā (Austrija)
Divnieki. 1. F. Frīdrihs/T. Margiss (Vācija) 1:43,64, 2. Melbārdis/D. Dreiškens (Latvija) +0,31, 3. B. Hefti/A. Baumanis (Šveice) +0,62, 11. U. Žaļims/I. Dambis +1,30, 12. O. Ķibermanis/V. Leiboms (abi Latvija) +1,32. Startēja 30 ekipāžu.
PK kopvērtējums. 1. O. Melbārdis 1474 punkti, 2. B. Hefti 1436 p., 3. F. Frīdrihs 1429 p., 10. O. Ķibermanis 920 p., 19. U. Žaļims 346 p.
Četrinieki. 1. Latvija (O. Melbārdis/D. Dreiškens/A. Vilkaste/J. Strenga) 1:42,01, 2. Vācija (F. Frīdrihs) +0,13, 3. Vācija (N. Valters) +0,30, 8. Latvija (O. Ķibermanis/H. Lūsis/R. Zīrups/V. Leiboms) +0,63, 18. Latvija (U. Žaļims/D. Spriņģis/M. Miknis/I. Dambis) +1,55. Startēja 26 ekipāžas.
PK kopvērtējums. 1. O. Melbārdis 1510 punktu, 2. F. Frīdrihs 1310 p., 3. A. Kasjanovs (Krievija) 1284 p., 8. O. Ķibermanis 1016 p., 25. U. Žaļims 160 p.
14.-15.II PK 8. posms Sočos (Krievija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?