Sastāvdaļas: 1 kg biezpiena, 5 l piena, 3 olas, sauja ķimeņu, sāls pēc garšas, 100 g sviesta, 150 g skābā krējuma.
1. Uzkarsē pienu līdz 90 grādiem. Tajā pa saujai un maisot ber samīcītu biezpienu. Kad atdalās sūkalas un biezpiens sāk turēties kopā, to nokāš caurdurī caur divkāršu marli.
2. Katlā izkausē sviestu. Tajā liek notecināto biezpienu, maisot pamazām piejauc sāli un ar ķimenēm sakultas olas, beigās pieliek skābo krējumu.
3. Masu maisa, līdz biezpiens savēlies bumbā. Tad to izliek ar ūdeni saslapinātās (lai pēcāk var izņemt) bļodiņās vai arī ietin marlē un paliek zem sloga uz pāris stundām.