Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Patīkams sezonas noslēgums

Pirmos soļus vienā no pasaules spēcīgākajiem handbola čempionātiem Vācijā sekmīgi spēris viens no Latvijas izlases līderiem Aivis Jurdžs, kura pārstāvētais TSV Hannover-Burgdorf saglabāja pērn iegūto vietu pirmajā bundeslīgā. Līvānietis ar debiju ir apmierināts, taču nākamsezon cer uz nozīmīgāku lomu komandā.

Trīs gados izlasē

Jurdžs tikai 19 gadu vecumā no basketbola pārgāja uz handbolu, taču iespaidīgu fizisko parametru dēļ ātri tika ievērots un trīs gadu laikā aizspēlējās līdz debijai Latvijas valstsvienībā. Lai arī pēc tam ceļgala savainojuma dēļ divus gadus nācās iztikt bez handbola, Jurdžs atgriezās pārliecinoši, iesaistoties toreizējā Latvijas izlases bāzes klubā ASK/AB.LV un arī valstsvienībā. Pērn uzbrucējs tika atzīts par Latvijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Vācijas pirmās bundeslīgas jaunpienācēju TSV Hannover-Burgdorf.

«Uzdevums bija noturēties pirmajā bundeslīgā, kas tika izpildīts,» sarunā ar Dienu stāstīja Jurdžs. Hannoveres klubs turnīrā ieņēma 14. vietu. Nākamajā sezonā sastāvs tikšot pastiprināts, augs arī ambīcijas. Lielāka loma paredzēta arī Latvijas handbolistam, kurš šosezon ar 63 vārtiem 26 spēlēs bija astotais rezultatīvākais klubā.

Latvijas izlases uzvaru 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Jurdžs raksturo kā patīkamu sezonas noslēgumu. Vācijas čempionāts beidzās vēlu, tāpēc Jurdžs ar komandu paguva aizvadīt tikai trīs treniņus. «Protams, tas neatviegloja uzdevumu saspēlēties,» handbolists norādīja uz ievērojamām izmaiņām komandas sastāvā. Viņš gan piebilda, ka komandai ir labs potenciāls, turklāt galvenā trenera maiņa devusi psiholoģisku pacēlumu.

Acīmredzamais neticamais

Kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē pret Gruziju Jurdžs divas sekundes pirms spēles beigām guva uzvaras vārtus, kas ļāva saglabāt cerību uz nepieciešamo pirmo vietu grupā. «Dzirdēju komandas biedrus kliedzam, ka jāmet. Trāpīju no neērtās insaida pozīcijas desmit metru attālumā. Šķiet, pārsteidzu pretiniekus, kuri domāja, ka metiena nebūs,» atcerējās Jurdžs. Izšķirošajā spēlē ar Itāliju viņš desmit minūtes pirms beigām tika noraidīts no laukuma. «Pēc vārtu guvuma pretinieku aizsargs joprojām bija mani apķēris un neļāva atgriezties aizsardzībā. Atgrūdu viņu, uz ko itālietis atbildēja ar tiešu sitienu sejā. Tiesneši noraidīja mūs abus,» pēc toņa bija jūtams, ka handbolistam joprojām kremt netaisnīgais arbitru lēmums. Pēc tam varoņdarbu paveikuši komandas biedri. «Notika acīmredzamais neticamais. Kad mani noraidīja, bija neizšķirts, un tādā spēlē tik īsā laikā iegūt nepieciešamo četru vārtu pārsvaru ir ļoti grūti.»

Uzvara kvalifikācijas turnīrā pavēra ceļu uz otro kārtu, kur būs jātiekas ar handbola lielvalstīm Vāciju, Īslandi un Austriju. «No šīm spēlēm tikai iegūsim. Pirmām kārtām pieredzi,» apgalvoja Jurdžs. Viņš solīja katrai no konkurentēm sagādāt grūtības. Īpaši - savā laukumā. Galu galā vēl labā atmiņā ir pagājušajā vasarā izcīnītā uzvara pār tā brīža pasaules un olimpiskajiem čempioniem francūžiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

Aivis Jurdžs
Dzimis 1983. gada 24. augustā Līvānos
Izlasē kopš 22 gadu vecuma
Komandas: LSPA, ASK/AB.LV, TSV Hannover-Burgdorf (Vācija)

Bez nosaukuma

Aivis Jurdžs
Dzimis 1983. gada 24. augustā Līvānos
Izlasē kopš 22 gadu vecuma
Komandas: LSPA, ASK/AB.LV, TSV Hannover-Burgdorf (Vācija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?