Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pats spēcīgs, un nervi stipri

Atguvies no veselības likstām un devis mājienu, ka varētu būt Latvijas cerība 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. Artūrs Plēsnieks Eiropas čempionātā sportistiem līdz 23 gadu vecumam (U-23) izcīnīja zelta medaļu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem ar rezultātu 396 (175+221) kilogrami. Tikai vienu kilogramu viņš atpalika no pašam piederošā Latvijas rekorda.

Mērojuši piecu minūšu pastaigu no Radisson Blu Olumpia viesnīcas līdz Tallinas Spordihall, treneris Eduards Andruškevičs un Artūrs Plēsnieks pirms sacensībām bija vienisprātis galveno konkurentu nosaukšanā - krievs Nikolajs Vasiļjevs, slovāks Matejs Kovāčs un polis Arkadiušs Mihaļskis. «Galvenā nozīme būs tam, cik pats Artūrs pēc šīsvasaras nedienām, kad bija spēcīgas sāpes vēdera apvidū, būs gatavs pacelt. Pēc viņa uz postamenta izies polis Mihaļskis, tāpēc viens no konkurentiem varēs piekoriģēt izvēlēto svaru,» uz iespējamo taktisko cīņu tālredzīgi norādīja Andruškevičs.

Sacensību sākums raušanas disciplīnā raisīja bažas par Plēsnieka gatavību. Piezagās arī nelabas aizdomas, vai tikai Andruškevičs un Artūrs nebūs pārcentušies ar sākuma svara pārsaukšanu. No 160 un 165 kilogramu pieteiktā svara Latvijas pārstāvji atteicās, bet pirmajā mēģinājumā 170 kilogramu virs galvas neizdevās noturēt. Plēsnieka personiskais rekords joprojām ir tikai piecus kilogramus vairāk - 175 kg. Nākamajos divos piegājienos Artūrs kavējās ar piecelšanos no pietupiena, tāpēc lika krietni panervozēt, tomēr beigās 170 un 175 kilogramus smago stieni noturēja virs galvas. Pirmajai neizmantotajai iespējai izrādījās izšķiroša nozīme cīņā par Eiropas mazo zelta medaļu, kuru piešķir katras disciplīnas uzvarētājam. Krievam Vasiļjevam pēc Plēsnieka palika vēl viens mēģinājums, un viņš tajā pacēla 178 kilogramus. Artūram par 175 kg pienācās mazais sudrabs.

Grūšanā cīņa par uzvaru izvērtās vēl sīvāka, tāpēc nekļūdās tie, kuri Artūra panākumam piemeklē saskanīgu salikumu: «Plēsnieks izplēš zeltu...» Vasiļjevs apstājās pie 212 kilogramiem. Plēsnieks otrajā piegājienā pacēla 215 kg un summā nodrošināja vismaz otro vietu. Polis Mihaļskis grūšanā otrajā mēģinājumu pievarēja 214 kg, raušanā viņam bija 169 kg, tāpēc uzvaras izcīnīšanai vajadzēja Artūru apsteigt par sešiem kilogramiem. Vienāda rezultāta gadījumā augstāk būtu Mihaļskis, jo viņš ir nedaudz vieglāks - 104,26 kg pret Artūra 104,30 kg. Mihaļskis pieteica 221 kg, un Artūrs atbildēja ar to pašu. Ar lielu piepūli Mihaļskis noturēja virs galvas 221 kg un pēc tam sajūsmā tā žestikulēja, it kā būtu jau zelts kabatā. Beigās bija arī - tikai mazais par uzvaru grūšanā... Artūram pirms pēdējā mēģinājuma iznākot no iesildīšanās telpas, pirmo reizi kādu no sportistiem ar uzmundrinošiem aplausiem sagaidīja zālē esošie citu valstu sportisti (kaut arī tik tuvu Eiropas U-23 čempionāts notika pirmo reizi un bija paredzams, ka Plēsnieks cīnīsies par uzvaru, no Latvijas nebija atbraucis neviens atbalstītājs, neviens svarcelšanas vai sporta dzīves vadības pārstāvis!). Artūrs pacēla 221 kilogramu tik pārliecinoši, ka nevienam neradās šaubas, kurš ir spēcīgākais. Uzvarām Eiropas un pasaules junioru čempionātos Plēsnieks pievienoja vēl vienu titulu.

Treneris Andruškevičs uzteica savu audzēkni par prasmi izturēt smago atbildības nastu. «Malacis, ka saņēmās un uzrādīja sava līmeņa rezultātu. Grūšanā visi mēģinājumi bija ļoti labi.»

Oktobra nogalē Polijas pilsētā Vroclavā notiks pasaules čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Svarcelšana

Eiropas U-23 čempionāts, Tallina
Kungi. 1. A. Plēsnieks (Latvija) 396 kg (175+221), 2. A. Mihaļskis (Polija) 390 (169+221), 3. N. Vasiļjevs (Krievija) 390 (178+212)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?