Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Pavasara ēdieni - zaļi un viegli

Kad skābu kāpostu zupa un karbonāde ar mērci vairs neiet pie sirds, bet acis skatās uz zaļajām nātru lapiņām laukā un pašmāju sārtajiem redīsu vaigiem, bez meteorologu apstiprinājuma kļūst skaidrs, ka pavasaris ir klāt. Arī ēdienkartē tas ieņem paliekošu vietu.

Pēclieldienu nedēļā šo jauko ziņu kuņģim pavēstīt iesaka restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš.

Viņš piedāvā trīs ēdienu receptes viegliem ēdieniem: «Izmantoju redīsus, Mārupes jaunos gurķus, pirmos sparģeļus un lauku vistu dētas olas. Uzkodā izveidoju biezpiena bumbas. Parasti tās gatavoju no kazas siera, bet man likās interesanti likt lietā biezpienu kopā ar bazilika pesto. Laša fileju un vistas olu ļoti labi papildina Holandes mērce ar laima sulu un baltvīnu. Visos ēdienos izmantoju pirmos zaļumus, kurus no savas lauku saimniecības atveda zemnieks Jānis Bērziņš.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Grilēta laša fileja ar plaucētu lauku vistas olu,

Divām porcijām vajadzēs: 360 g laša filejas bez ādas, 10 sparģeļus, 4 vistu olas, 200 g sviesta, 100 g baltvīna, sāli, piparus, 1/2 laima augļa, 40 g foreļu ikru, 30 g olīveļļas, 30 g krešu
1. Laša filejai uzkaisa sāli un piparus, grilē no abām pusēm un cepeškrāsnī cep 3 min.
2. Sparģeļiem nogriež kātus, novāra sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz sviesta.
3. Pārējo sviestu izkausē.
4. Mērcei bļodā iesit divus olu dzeltenumus, pievieno vīnu, sāli un laima sulu un ūdens peldē puto, kamēr stingra masa. Tad noņem no uguns, tievā strūklā lej klāt sviestu un puto.
5. Katlā ar vārošu sālsūdeni iesit divas olas un vāra vienu minūti.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 200 g biezpiena, 20 g maurlociņu, 30 g lazdu riekstu, 60 g redīsu, 100 g gurķu, 30 g bazilika pesto, 60 g rudzu maizes, 150 g alus, 40 g sarkano sīpolu, 40 g jauno salātu, 30 g medus, sāli un sinepes pēc garšas

1. Sarkanos sīpolus sagriež šķēlītēs, liek katlā, pievieno alu un medu, vāra, kamēr paliek 1/3 no tilpuma.
2. Rudzu maizi sarīvē, liek cepeškrāsnī kaltēties, tad pievieno izkāstu alu, samaisa un atdzesē.
3. Biezpienam pievieno sāli, sadala sešās daļās un saveļ bumbās. Divas bumbas apviļā lazdu riekstos, divas bumbas - maurlociņos un divas bumbas atstāj baltas.
4. Uz šķīvja kārto bumbas, bazilika pesto, redīsus, gurķus, rudzu maizes drupačas un salātu lapas.

Bez nosaukuma

Divām personām vajadzēs: 1 pīles krūtiņu, 6 paipalu olas, 60 g cukīni, 2 sparģeļus, 50 g austersēņu, 20 g ķiploku, 40 g olīveļļas, 100 g apelsīnu, sāli, piparus, 1 timiāna zariņu, 100 g jauno salātu lapiņu

1. Pīles krūtiņai uzkaisa sāli, piparus un cep ar ādu uz leju, kamēr kļūst kraukšķīga, tad apgriež uz otru pusi un liek cepeškrāsnī. Cep 180 grādos četras minūtes.
2. Paipalu olas liek vārošā sālsūdenī un vāra 2 min, tad atdzesē aukstā ūdenī un noloba.
3. Sparģeļus un cukīni plāni sagriež.
4. Austersēnes viegli apcep ar sāli, pipariem, ķiplokiem un timiānu.
5. No apelsīniem izgriež filejas.
6. Visu kārto uz šķīvja, uzsmidzina olīveļļu un uzkaisa svaigi maltus piparus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?