Dienas lasītājiem šefpavāre piedāvā trīs oriģinālas, vienkārši pagatavojamas auksto zupu receptes.
Piestāv jūnija dienām
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jogurta aukstā zupa ar mājas sieru un diedzētām
Sastāvdaļas 2 personām: 1 glāze bezpiedevu jogurta, 1 glāze
kefīra, 1 kārbiņa mājas siera, 1/2 svaiga gurķa, 1 svaigs tomāts,
sauja diļļu, sauja diedzētu redīsu sēklu, sāls, cukurs pēc garšas,
lociņi vai citi garšaugi, kas garšo, piemēram, pētersīļi, kinza,
rukola.
1. Sagriež svaigu gurķi un tomātu, sakapā dilles un
citus iecienītus garšaugus - lociņus, pētersīļus, kinzu u. c.
2.
Pievieno graudaino mājas biezpienu, diedzētas redīsu sēklas, sāli
un cukuru vai medu pēc garšas.
3. Visu samaisa ar bezpiedevu
jogurtu, kefīru un ceļ galdā.
Aukstā zemeņu zupa ar mellenēm 2. Zupu pasniedzot
Sastāvdaļas 2 personām: 1 kārba kokosriekstu piena, 1 glāze
ābolu sulas, 500 g zemeņu, cukurs vai medus pēc garšas, 1 tējk.
vaniļas cukura, pāris saujas melleņu, karamelizētas saulespuķu
sēklas (pēc vēlēšanās).
1. Kokosriekstu pienu, zemenes,
cukuru, vaniļas cukuru sablenderē.
Aukstā sēņu zupa
Sastāvdaļas 2 personām: 1 l salātu kefīra, marinētas sēnes (300
g celmeņu, 300 g šampinjonu, šitaki, austersēnes, baravikas), no
katra pa saujai - lociņu, diļļu, pētersīļu, 1/2 garā gurķa, sāls,
franču sinepes, baltmaizes grauzdiņi pasniegšanai, pēc vēlēšanās -
salmiņos sagriezti kartupeļi, rīvēts ķiploks.
1. Sagriež svaigu
gurķi un marinētas sēnes - šampinjonus, celmenes, šitaki sēnes,
austersēnes vai baravikas, sakapā dilles, lociņus un pētersīļus.
2. Pievieno sāli, cukuru un nedaudz franču sinepes un visu
samaisa ar salātu kefīru.
3. Lai zupa būtu sātīgāka, var
pievienot arī salmiņos sagrieztus vārītus kartupeļus un nedaudz
rīvēta ķiploka.
4. Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!