Netrūka ne svaigas maizes, ne cūkas šņukura, ne zirņu un pupu, ne putraimdesas un sautētu kāpostu. Īpaši iecienīti bija krāsnī cepti kartupeļi un vistas vai gaiļa cepeši, dzēra kvasu, pienu un paniņas. Kafejnīcas _Ladigs Cafᅢᄅ_ šefpavārs Ingmārs Ladigs iesaka tuviniekus un viesus cienāt ar īpaši pagatavotu ceptu pīli, kāpostu pīrāgu un karstu mokas dzērienu. Gaišu svētku prieku!
Pilnu galdu, gaišu prātu!
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sviesta mīklā cepts kāpostu pīrāgs, pasniegts ar o
4 personām vajadzēs: 1 svaigu kāpostgalviņu, 150 g sviesta, 1
paciņu (400 g) kārtainās mīklas, garšvielas (sāls, pipari,
muskatrieksts), 1 burkānu, 2 sīpolus, 3 olas (1 pārziešanai, 2
pasniegšanai pie pīrāga), 2 bietes
Pildījumam kāpostus
sasmalcina uz rīves vai ar rokām un apcep katliņā kopā ar sviestu,
pieliek garšvielas. Sautē, līdz kāposti mīksti.
Kārtaino mīklu
izrullē, virsū liek sagatavotu pildījumu, satin rullī, pārziež ar
olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, līdz veidojas brūna
garoziņa.
Bieti, satītu folijā, apmēram 45 min cep cepeškrāsnī,
līdz tā mīksta. Olas cieti novāra.
Kāpostu pīrāga šķēli pasniedz
ar bietes un olas pusīti. Klāt var piedāvāt svaigu zaļumu
salātus.
Karstais mokas dzēriens
4 tasītēm vajadzēs: 200 g šokolādes, 600 g kafijas, 200 g saldā
krējuma, 4 tējk. sviesta, 4 tējk. vaniļas cukura, 4 kanēļa
standziņas
Uzvāra kafiju. Nokāš biezumus, šokolādi izkausē
kafijā, pievieno saldo krējumu.
Dzērienu uzvāra, pieliek vaniļas
cukuru un iemaisa sviestu. Pasniedzot katrā tasītē ieliek kanēļa
standziņu.
Pieaugušie karsto dzērienu var papildināt ar konjaku
vai rumu - pa karotei uz tasīti.
Pīles cepetis ar augļiem, pasniegts ar bumbieriem
4-6 personām vajadzēs: pīli (apmēram 2,7 kg), sāli un piparus, 4
ķiploka daiviņas, 1 ēd. k. ingvera, 1 apelsīna un 1 citrona sulu,
bumbierus, baltvīnu Pildījumam: 2 skābākus ābolus, žāvētas plūmes
un aprikozes, 1/2 citrona sulas
Pīli sagatavo cepšanai -
ierīvē ar garšvielām (sāli, pipariem, ķiplokiem, ingveru), pārlej
ar apelsīnu un citronu sulu un liek ledusskapī marinēties uz sešām
stundām. Var atstāt uz nakti un gatavot nākamajā dienā. Iemērc
ūdenī aprikozes un plūmes, lai tās kļūtu mīkstas. Ābolus nomizo,
sagriež kubiņos, pievieno nosusinātas plūmes un aprikozes, izspiež
citrona sulu un samaisa pildījumu.
Pīli izņem no marinādes un
pilda ar augļu maisījumu. Pīles kājas sastiprina tā, lai maisījums
turētos iekšā, un liek pīli cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
Apmēram pēc divām stundām pīle būs gatava (pārbauda, iegriežot pie
iekšstilba).
Bumbierus nomizo, sadala uz pusēm, izņem serdes,
izmērcē baltvīnā, pieliek cukuru un garšvielas. Apvāra uz pannas
nelielā ūdens daudzumā, līdz mīksti.
Mandarīnu mērce
Vajadzēs: 400 g baltvīna, 4 mandarīnus, 2 ēd. k. cukura, 50 g
apelsīnu liķiera, 200 g buljona, 1 ēd. k. sviesta, 2 ēd. k. miltu,
sāli un piparus
Baltvīnam novāra alkoholu, pievieno mandarīnu
sulu un mandarīnu fileju, buljonu, garšvielas un cukuru. Miltus
apcep sviestā un izmanto mērces iebiezināšanai. Garšas uzlabošanai
pielej apelsīnu liķieri.
Pīles cepeti pasniedz ar bumbieriem un
mandarīnu mērci. Papildus var sagatavot rīsus, kā arī tvaicētus un
grilētus dārzeņus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!