Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Prāta vētra - vienā dienā ar Džegeru

«Viņi var iegūt daudz vai neko,» par mūziķu iespējamo ieguvumu no dalības Glastonberijas festivālā Dienai saka viens no tā programmas veidotājiem Mārtins Elborns, kurš arī uzaicinājis Prāta vētru spēlēt šajā pasākumā. Grupas koncertos viņš bija klāt divas reizes - 2010. gada pavasarī Tallinas Mūzikas nedēļā un 2012.

gada augustā stadionā Skonto Rīgā. «Glastonberijas festivālu apmeklē visi mūzikas industrijas pārstāvji un žurnālisti - kopā ar 140 000 pārējo skatītāju. Jāatceras, ka uzstājoties katra grupa konkurē ar citiem mūziķiem, kuri vienlaikus spēlē uz 20 skatuvēm - un tās ir dažas no labākajām grupām pasaulē,» piebilst Mārtins Elborns. «Glastonberijas publika ir ļoti labvēlīgi noskaņota pret visiem māksliniekiem - ja mūziķi pret klausītājiem un festivālu izturas ar cieņu, sajūtas ir abpusējas,» viņš apgalvo.

Prāta vētra sestdien, 29. jūnijā, pusdienlaikā kāps uz otrās lielākās festivāla skatuves (Other Stage). Uz tās spēlēs arī Portishead, Chase & Status, The xx, The Smashing Pumpkins, Alt-J, Alabama Shakes, Editors, Azeālija Benksa, Of Monsters and Men, The Lumineers, The Hives, Amanda Pālmere un daudzi citi - ļoti cienījama kompānija. Savukārt uz galvenās skatuves Pyramid šogad uzstāsies Arctic Monkeys, The Rolling Stones, Mumford & Sons, Primal Scream, Niks Keivs un The Bad Seeds, Vampire Weekend, Elviss Kostello, The Vaccines, Rūfuss Veinraits, First Aid Kit un citi.

«Reiz mēs ar Māri Mihelsonu bijām uzrāpušies Gaiziņkalna tornī un sapratām, ka tobrīd augstāk par mums Latvijā atrasties nav iespējams. Nu mums ir dota izcila iespēja pabūt «augstākajā» mūzikas festivālā pasaulē,» sarunā ar Dienu uzsver Renārs Kaupers. «Man liekas, ka katrs, kurš interesējas par moderno mūziku, grib kaut reizi dzīvē aizbraukt, aizlidot, «aizstopot» - vienalga, kā tikt līdz Anglijai -, lai ieraudzītu un sajustu, kas tas ir par zvēru - šī Glastonberija, populārās mūzikas festivālu Meka. Mēs tur šogad spēlēsim, un tas ir gandrīz neticami! Vislielākā uzslava par to pienākas mūsu menedžmenta meitenēm, jo īpaši Aijai Auškāpai un Gunai Zučikai, kuras jau ilgstoši veido kontaktus ar starptautiskā mūzikas biznesa pārstāvjiem, un, lūk, tas nes augļus,» priecājas Renārs Kaupers. Festivālā Prāta vētra pārsvarā spēlēs jaunās dziesmas no albuma Vēl viena klusā daba: «Lai pašiem ir svaiga sajūta. Varbūt kaut ko no Vētras «zelta fonda».»

Glastonberijas festivālu kopš 1970. gada rīko angļu lauksaimnieks Maikls Īviss, pašlaik vadības grožus ir pārņēmusi viņa meita Emīlija. Festivāls notiek Īvisu lauku saimniecības Worthy (pamatnodarbošanās - piensaimniecība) teritorijā, kas atrodas Piltonas ciematā Somersetas grāfistē. Visas biļetes uz šāgada festivālu, kas notiks 28.-30. jūnijā, tika pārdotas 100 minūtēs oktobra sākumā, kad programma vēl nebija izziņota. Tās maksāja 205 sterliņu mārciņas. Dažas biļetes vēl var parādīties pārdošanā 21. aprīlī (lai uz tām pretendētu, ir jāreģistrējas festivāla mājaslapā).

Šodien Rīgā Kino Citadele notiks Prāta vētras koncertfilmas Vēl viena klusā daba pirmizrāde. Filmā iemūžināts pērn 17. augustā stadionā Skonto izskanējušais koncerts. No 15. aprīļa būs nopērkams tā ieraksts DVD formātā.

No 12. līdz 24. aprīlim Prāta vētra uzstāsies Krievijā. 17. un 18. maijā notiks grupas koncerti Lielbritānijas mūzikas industrijas konferencē un festivālā The Great Escape Braitonā, maija beigās paredzēti divi koncerti festivālā Music Matters Singapūrā. 6. jūlijā Prāta vētra spēlēs festivālā Našestvije Tveras apgabalā Krievijā. Latvijā grupa būs dzirdama jūlijā festivālā LMT Summer Sound Liepājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?