Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Reformu partija Pavļutu nemaina

Valdību veidojošās partijas nosaukušas savus ministru kandidātus, un tālākais jau ir premjera kandidātes Laimdotas Straujumas (Vienotība) rokās. Viņa valdības sastāvu sola paziņot pirmdien, bet ceturtdien L. Straujuma aicināja Reformu partiju (RP) darbam valdībā virzīt nevis Danielu Pavļutu, bet citu ekonomikas ministra kandidātu.

Taču RP valdi nepārliecina ar Zolitūdes traģēdiju un Būvniecības likumu saistītie argumenti, tāpēc partija svētdien vēlas tikties ar L. Straujumu un Vienotības pārstāvjiem, Dienai sacīja RP līderis Edmunds Demiters. Valdē alternatīvas kandidatūras nav apspriestas.

No RP valdībā varētu aicināt ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski. No Vienotības amatus varētu saglabāt finanšu ministrs Andris Vilks, veselības ministre Ingrīda Circene, kā arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss, par kuru atbildību tā dala ar neatkarīgajiem deputātiem. Ina Druviete, iespējams, pēc pārtraukuma varēs atkal vadīt Izglītības un zinātnes ministriju. Arī visiem Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) ministru kandidātiem ir valdības darba pieredze. Tie ir zemkopības ministra kandidāts Jānis Dūklavs, labklājības ministra kandidāts Uldis Augulis un Raimonds Vējonis, kurš pretēji cerētajam vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) varētu nonākt Aizsardzības ministrijas vadībā.

Ceturtdien arī Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) darīja zināmu savu lēmumu - uz tieslietu ministra amatu tā izvirza Rīgas domes frakcijas vadītāju Baibu Broku, par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidātu - Saeimas frakcijas vadītāju Eināru Cilinski. Viņš bija parlamentārais sekretārs laikā, kad ministriju vadīja ZZS sabiedrotā Aivara Lemberga oponents Edmunds Sprūdžs (RP). Uz vaicāto, vai nav kādreiz izteicies par oligarhu tematu, kas varētu nepatikt A. Lembergam, E. Cilinskis atbildēja: «Es biju Sprūdža parlamentārais sekretārs, un droši vien šis tas ir teikts, un tas ir atstājis pēdas.» E. Cilinskim bijusi saruna ar R. Vējoni, un no tās nav radies iespaids, ka varētu būt kādas problēmas.

B. Broku uz Tieslietu ministriju virzīja jau tad, kad pieprasīja Jāņa Bordāna nomaiņu, - kad V. Dombrovskis nepiekrita, NA B. Broku atsauca. Tagad viņa piekritusi strādāt, lai gan startēs Eiroparlamenta vēlēšanās. NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš to neredz kā šķērsli. Izšķiršanos starp ministrijas valsts sekretāru Mārtiņu Lazdovski un B. Broku par labu viņai G. Bērziņš skaidro ar to, ka M. Lazdovskis nav partijā un nav izrādījis interesi tajā iestāties. G. Bērziņš atgādināja, ka B. Broka neplāno atsaukt nevienu J. Bordāna iesniegto priekšlikumu, ar kuru paredzēts sakārtot maksātnespējas administratoru sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?