Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Roma un Otto Schwarz paliek vēsturē

Vēsturiski slavenajā Rīgas centra viesnīcā Hotel de Rome kopš pagājušā gada vidus atrodas viesnīca FG Royal Hotel, kuras jaunie īpašnieki pēc gada sola vērienīgu, miljonu latu vērtu rekonstrukciju, intervijā pastāstīja viesnīcas mārketinga direktore Maija Kitiašvili.

Jaunie īpašnieki izvēlējās neiegādāties jau kopš pirmās Latvijas brīvvalsts laika atpazīstamos zīmolus Otto Schwarz un Hotel de Rome, bet attīstīt savu zīmolu, tāpēc jau patlaban viesnīcā restorāna Otto Schwarz vietā strādā restorāns Da Gino, bet pēc rekonstrukcijas restorāna augšējā ēkas stāvā vairs nebūs vispār. «Protams, ir žēl, ka restorāns vairs nebūs savā vēsturiskajā vietā. Tas bija kā Rīgas vizītkarte restorānu jomā,» saka Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste, kura pieļauj, ka lēmums neturpināt restorāna Otto Schwarz zīmolu, visticamāk, ir saistīts ar patenta tiesībām. Viņa arī akcentē, ka nav izslēgta iespēja Otto Schwarz zīmolam atdzimt kādā citā Rīgas vietā, taču informācijas par šādu soli asociācijas izpilddirektorei neesot.

M. Kitiašvili pastāstīja, ka viesnīcu FG Royal Hotel nopirka uzņēmums Fort Group, tomēr detalizētāku īpašnieku struktūru atklāt nevarot. Uzņēmums Fort Group pamatā nodarbojas ar tirdzniecības centru būvniecību un ekspluatāciju Krievijā. Patlaban viesnīca strādājot ar iepriekšējā uzņēmuma Hotel de Rome mēbelēm, un jauns nekas nav iegādāts, jo aptuveni pēc gada tiekot plānota viesnīcas rekonstrukcija, kad notiks telpu pārbūve, remonts, kā arī mēbeļu nomaiņa.

Stāstot par to, kas viesnīcā tiks mainīts rekonstrukcijas laikā, M. Kitiašvili paskaidroja, ka «plānots mainīt pilnīgi visu - pārbūvēt viesnīcas projektu, veikt telpu paplašināšanu un labiekārtošanu. Konferenču zāles vietā plānots izbūvēt numuriņus, un otrādi. Šādas izmaiņas nepieciešamas, jo gribam izveidot viesnīcu, kas atbilstu pieczvaigžņu standartiem un būtu ērta mūsu klientiem. Daudzas lietas viesnīcā ir novecojušas, tāpēc viesnīca tiks pārbūvēta un labiekārtota tā, lai laika gaitā, ja tas būtu nepieciešams, mēs varētu pievienoties jebkuras kategorijas viesnīcu ķēdei».

Viesnīcas mārketinga direktore pastāstīja, ka viesnīcā pašlaik ir 88 numuriņi, bet plānots, ka pēc rekonstrukcijas būšot vairāk nekā 100, kas tiks izbūvēti uz konferenču zāles un augšējā restorāna rēķina. Pašlaik viesnīca esot rekonstrukcijas projekta izstrādes stadijā, un darbam pie projekta plānošanas esot piesaistīti vairāki konsultanti un arhitektu biroji no visas pasaules. Tāpat M. Kitiašvili pastāstīja, ka rekonstrukcijas laikā viesnīca būšot slēgta.

Viesnīcas pārņemšanas brīdī, 29. jūlijā, tika atslēgta elektrība un iesaistīta policija, uz ielas tika izmesti 150 viesi un 50 darbinieki. Toreiz viesnīcas bijušā operatora Riga-Hotel-GmbH.&Co.Betriebs-KG un Rohlinger Beteiligungs und Vermogensvervaltungs GmbH pārstāvis Jurgens Rēlingers teica, ka jaunajiem īpašniekiem ir pārdota ēka un zeme, bet nav pārdots viesnīcas aprīkojums. Vēlāk kļuva zināms, ka jūlija vidū tomēr ticis noslēgts līgums arī par aprīkojuma atdošanu.

Pēc Baltic Screen datiem, pērn lielākais nekustamo īpašumu darījums bijis par 8,25 miljoni latu - SIA Baltic Investments Group no SIA Reho iegādājusies bijušās viesnīcas Hotel de Rome ēku un zem tās esošo zemi 1906 kvadrātmetru platībā Kaļķu ielā 28. Kā rāda Lursoft dati, Baltic Investments Group pieder Kiprā reģistrētai SP Riba Holding Limited, kuras reālais īpašnieks savukārt ir Krievijas pilsonis Andrejs Djuževs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?