Sastāvdaļas: 500 g sacietējušas rupjmaizes, 500 g skābenu ābolu, 125 g sviesta, 120 g cukura, 250 g piena, 1 ola, 2 ēdamkarotes cukura sīrupā savārītu apelsīnu miziņu.
1. Rupjmaizei nogriež garozu, mīkstumu sarīvē uz smalkās rīves, samaisa ar daļu cukura un sasmalcinātām apelsīnu miziņām.
2. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, pievieno atlikušo cukuru.
3. Ar sviestu ieziestā veidnē liek rupjmaizes kārtu, tad ābolus un tad vēlreiz rupjmaizi. Uz katras kārtas liek sviesta piciņas. Visu pārlej ar piena un olu maisījumu. Cep cepeškrāsnī vidējā temperatūrā 25 minūtes ar vāku, pēc tam vēl 20-25 minūtes bez vāka. Pasniedz ar pienu.