Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šaubās par Luhses izglītību, ne vadītprasmi

Šaubas medijos, vai Valsts darba inspekcijas (VDI) jaunajam direktoram Arnim Luhsem (ZZS) ir amatam atbilstoša izglītība, kas iegūta 1991.gadā klātienes studijās Maskavā Krievijas Sociālpolitisko zinātņu institūtā, nav mazinājušas konkursa komisijas priekšsēdētāja, labklājības ministra un partijas biedra Ulda Auguļa pārliecību par A.Luhses atbilstību amatam. Ministrs uzsver, ka ne tik daudz izglītība, cik vadītāja prasmes ir noteicošās - varot būt ļoti labs speciālists, bet ar to varot nepietikt, lai vadītu inspekciju, bet «man ir vajadzīgs krīzes menedžeris, kas spēj pārkārtot iestādi».

Kad A.Luhsi šonedēļ izraudzījās VDI vadītāja amatam, pirmās šaubas medijos izraisīja viņa biogrāfijā norādītā atsauce uz ASV iegūto izglītību, beidzot Newport International University, kas tiek uztverta kā tautas augstskola. Tā nav akreditēto augstāko mācību iestāžu skaitā, tā informēja portāls delfi.lv, atsaucoties uz Akadēmiskā informācijas centra atzinumu. Dienas rīcībā ir informācija, ka A.Luhse 1991.gada 26.jūnijā ir beidzis Krievijas Sociālpolitisko zinātņu institūtu, bet 1992.gada jūlijā viņam izsniegts Moldovas Ekonomiskās akadēmijas diploms. Te vietā jautājums, kā 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā viņš vienlaikus varēja mācīties divās mācību iestādēs, kas atrodas katra savā pilsētā. Uz Dienas jautājumu, kā A.Luhsem izdevies pabeigt augstskolu Kišiņevā, viņa pirmā reakcija bija: «Es to neesmu beidzis.» Uz atgādni, ka par to liecina viņam izsniegtais diploms, A.Luhse atzina: «Diploms ir, bet tā nav nekāda izglītība, tāpēc to es nekur neminu.» Tas gluži neatbilst patiesībai, jo Latvijas Zaļās partijas interneta mā-jaslapā A.Luhse arī ir pieteikts kā ekonomikas zinātņu maģistrs. Taču viņš teic, ka svarīgākais izglītības iegūšanas ceļā esot pārkvalificēšanās Maskavā, pirms četriem gadiem iegūstot psihologa konsultanta sertifikātu. No publiski pieejamā A.Luhses dzīves stāsta nav skaidrs, ar ko viņš nodarbojies no 1987. līdz 1992.gadam, ko A.Luhse skaidro ar klātienes studijām Maskavā. Viņš ir viens no Latvijas Zaļās partijas līderiem, taču savu politisko darbību 90.gados viņš sāka Tautas saskaņas partijā.

Pēteris Leiškalns, kurš ir viens no 20 pretendentiem, kas bija pieteikušies konkursā uz VDI direktora amatu, ir ieguvis maģistra grādus ekonomikā un tiesību zinātnēs, kā arī augstāko profesionālo izglītību sociālajā aprūpē. Viņš neapšauba A.Luhses spējas vadīt šo iestādi, «jo viņš ir radošs cilvēks, un tas ir svarīgi - galarezultāts mani apmierina, bet neapmierina tas, ka tiek nerroti citi pretendenti». P.Leiškalns norāda, ka šis process grauj ticību tam, ka konkursi tiek organizēto godīgi. U.Augulis uzsver, ka konkurss esot bijis ļoti nopietns trijās kārtās, uzklausot 12 pretendentus un visas sarunas ierakstot diktafonā. Pārējo pieteikumi neesot atbilduši konkursa prasībām. Konkursa komisijā bija arī Elīna Egle no Darba devēju konfederācijas un arodbiedrību līderis Pēteris Krīgers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?