Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Šefpavārs gatavo savai meitiņai

Bērniem jāēd veselīgs ēdiens, taču, piemēram, ierastā auzu pārslu biezputra, kartupeļu biezenis vai ķirbju zupa šķīvī itin nemaz nerosina mazuļa ēstgribu un interesi par piedāvāto maltīti. Exsperience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts uzskata, ka bērni ēd ar acīm, tāpēc allaž domā par to, kā pārsteigt savu divarpus gadu veco meitiņu Nikolu ne vien ar garšīgiem, bet arī ar intriģējoši pasniegtiem dienišķajiem ēdieniem. Savas receptes Rolands Rudzāts piedāvā arī Dienas lasītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbju polentas taurenis ar paipalu olām

4 personām vajadzēs: 500 g ķirbja, 8 ēd. k. polentas, 8 paipalu olas, 4 ķirštomātus, 4 šķēles rupjmaizes, dilles, sāli un piparus
Ķirbi sagriež mazākos gabalos un liek cepeškrāsnī 170 °C aptuveni uz 20 minūtēm, tad noņem mizu un sablendē viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, liel katlā polentu un ķirbja biezeni, maisa, kamēr polenta uzbriedusi. Iemaisa garšvielas un veido uz šķīvja taureņa formu, izkārto vārītas paipalu olas, ķirštomātus, maizi un dilles.

Ātes filejas gliemezis ar zaļo zirnīšu biezeni

4 personām vajadzēs: 400 g ātes filejas, 600 g zaļo zirnīšu, 4 ķirštomātus, 2 tējk. citrona sulas, sāli un piparus
Ātes fileju sagriež četrās strēmelēs, katru satin apkārt ķirštomātam, sasprauž ar koka irbuli, lai netinas vaļā. Liek uz pannas, kurā ieliets nedaudz ūdens ar garšvielām un citrona sulu, uzliek vāku un lēnām vāra, kamēr zivs gatava. Zaļos zirnīšus pārlej ar ūdeni un nedaudz pavāra, līdz kļūst mīksti, pievieno garšvielas un sablendē. Kārto uz šķīvja biezeni, virsū liek satīto zivi un dekorē, piešķirot gliemeža izskatu.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 400 g vistas filejas, 800 g kartupeļu, 100 g piena, 5 g sviesta, 3 ēd. k. biešu sulas, sāls, pipari
Vistas fileju novāra gatavu un saplucina pa šķiedrām. Kartupeļus novāra, nolej, pievieno, pienu un sviestu, saputo, pielej biešu sulu un samaisa. Biezeni pilda konditorejas maisiņā un kārto uz šķīvja, pa virsu liek vistas gabaliņus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?