Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šķēle neļauj JL atslābt

Jaunais laiks darīs visu iespējamo, lai Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība nostrādātu līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām, un nepakļausies nekādām politiskajām provokācijām, Dienai solīja JL līdere Solvita Āboltiņa. Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers neredz objektīvu pamatu valdības maiņai un uzskata, ka tai jānostrādā līdz vēlēšanām arī no valsts interešu viedokļa, jo politiskā stabilitāte ir būtisks faktors, pēc kura Latviju vērtēs starptautiski, atzina Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Pēc JL un TP strīdiem par Finanšu un Ekonomikas ministriju personālijām Tautas partijas līderis Andris Šķēle, kurš tikai nākamajā otrdienā atgriežas Latvijā pēc gandrīz mēnesi ilgas prombūtnes, piektdien izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēris, ka «Latvijas valdības apsolījumu vēstules starptautiskajiem aizdevējiem ir Latvijas valsts nākotnes apķīlāšana». A.Šķēle norāda, ka valdībai no Saeimas ir jāsaņem precīzs mandāts, ko tā drīkst un ko nedrīkst apsolīt, tātad - «cik gadus uz priekšu mūsu visu kopīgo nākotni ieķīlāt apmaiņā pret katru atsevišķo kredīta maksājumu», teikts paziņojumā. Uz jautājumu, kāpēc TP līderis savas bažas nevarēja izteikt divpusējās sarunās ar premjera partijas vadību, A.Šķēles pārstāvis Romāns Meļņiks atbildēja, ka JL darot tāpat - savu viedokli izplata paziņojumos. JL un TP pārstāvji viens otram pārmet gatavošanos vēlēšanām, kurās, pēc JL politiķu domām, TP cerot veiksmīgi nostartēt, palielinot ietekmi valdībā. Jau rakstīts, ka pirms pāris nedēļām raidījumā Kas notiek Latvijā? pirmais atjaunotās Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis aicināja JL un TP, kuru pretrunas kaitē abām partijām un politiskajam procesam kopumā, nosēsties pie sarunu galda, kas vēl nav noticis.

R.Meļņiks nesaka, ka TP plānotu gāzt šo valdību, bet atzina - ja tās maiņa notiktu, A.Šķēle būtu gatavs uzņemties premjera amatu. Prezidenta aprindu cilvēki jau pirms vairākām nedēļām koalīcijas partijām raidīja signālus, ka «valdības gāzējiem nav izredzes tikt atalgotiem ar aicinājumu veidot nākamo valdību». Savukārt R.Meļņiks A.Šķēles izredzes nevērtē zemu, jo domā, ka viņš varot savākt vairāk nekā 51 deputāta parakstu, lai pārliecinātu prezidentu par vairākumu savai valdībai. Tāda parakstu vākšana notika 1995.gadā pēc 6.Saeimas vēlēšanām, kad divi valdības veidošanas mēģinājumi bija neveiksmīgi un tikai trešajā A.Šķēlem toreiz kā bezpartijiskam premjeram izdevās nodrošināt vairākumu. Kad viņš atkāpās pirmo reizi, Valsts prezidents G.Ulmanis uzaicināja A.Šķēli veidot vēl vienu valdību. Prezidentam ir dažādas iespējas, kā rīkoties valdības krīzes gadījumā, ja tāda patiešām iestātos. Kaut arī vēlēšanas ir jau šā gada oktobrī, grūti iedomāties, kā JL un TP spēs līdz tām kopā nostrādāt, ja to attiecības nemainīsies. Pagaidām gan arī nav zināmi alternatīvi koalīcijas un tās programmas piedāvājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?