Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Smagi treniņos, viegli cīņā

Nedaudzajās brīvajās dienās starp pasaules kausa posmiem Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš sastopami Dzintaru pludmalē. Tiesa, nevis sauļojoties, bet gan svīstot intensīvos treniņos. Abi apzinās, ka tikai ar smagu darbu var sasniegt augstvērtīgus rezultātus. Likme ir augsta - gan jācīnās par ceļazīmi uz 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, gan jāaizstāv pērn izcīnītā Eiropas čempionāta bronzas godalga.

Kad Mārtiņu un Jāni sastopam Dzintaru pludmales volejbola laukumos, viņi treniņspēlē tikko piekāpušies Tomam Šmēdiņam un Artim Caicam. «Šis šodien bija jau otrais treniņš, tāpēc beigās bija neliels nogurums,» skaidroja Jānis Šmēdiņš. «Jānotur tā uzstādītā latiņa, tāpēc īpaši netaupāmies. Sacensībās jau ir tāpat - dienas otrajā pusē jau ir pamatīgi jūtams nogurums. Treniņos jāpiemēro šādi apstākļi, lai sacensībās pietiek spēka līdz galam,» norādīja Mārtiņš Pļaviņš.

Šonedēļ publicētajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules rangā duets Pļaviņš/Šmēdiņš gan zaudējis divas pozīcijas (14. vieta), bet olimpiskajā rangā 12. pozīcija ļauj ar optimismu raudzīties Londonas virzienā. Sportisti ir apņēmušies jau šosezon vēl vairāk nostiprināties labāko sešpadsmitniekā, lai būtu droši par došanos uz olimpiskajām spēlēm. Otrs spēcīgākais Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs ar Ruslanu Sorokinu šobrīd ieņem pirmo vietu aiz svītras.

Lai arī Jānis Šmēdiņš vēlu izrāvās no darbavietas klasiskā volejbola klubā Vācijā, Latvijas duets pludmales volejbola sezonu sāka ļoti veiksmīgi, izcīnot piekto vietu Pasaules kausa posmā Čehijā. Pēc tam Romā (Itālija) izdevās iekļūt pasaules čempionāta pusfinālā, kur gan nācās atzīt favorītu pārsvaru (4. vieta), bet Grand Slam turnīrā Stavangerā (Norvēģija) vēlreiz tika sasniegts labāko desmitnieks (9. vieta). Pēdējos divos Grand Slam turnīros gan neizdevās iekļūt labāko sešpadsmitniekā. Gan Maskavā (Krievija), gan Gštādē (Šveice) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tika piedzīvoti sāpīgi zaudējumi trešā seta galotnē. «Varbūt kaut kur traucē nogurums, kāda cita nianse. Sanāk dažas tehniskas kļūdas,» izskaidrojumu neveiksmīgajām galotnēm meklē Jānis Šmēdiņš. Mārtiņš Pļaviņš atzīst, ka dažkārt galotnē izšķirošs ir arī auguma pārsvars: «Citām komandām pie bloka ir divmetrīgais, tāpēc Jānim, ejot pie tīkla, ir vairāk jālec. Tāpēc viņš ātrāk pagurst un parādās kāda lieka kļūdiņa. Ceru, ka daudz trenēsimies un šī starpība izlīdzināsies.»

Abi spēcīgākie Latvijas dueti šonedēļ dosies uz sacensībam Kanādā, bet pēc tam Eiropā būs divas Grand Slam sacensības. 9. augustā Kristiansandā (Norvēģija) notiks Eiropas čempionāts. Pērn Pļaviņš un Šmēdiņš tajā izcīnīja bronzas godalgas. «Šogad arī gribētos,» smejoties noteica Pļaviņš. «Gribētos jau jebkādu medaļu,» piebalsoja Šmēdiņš. Abi gan atzīst, ka konkurence būs liela - uzskaitot nopietnākos konkurentus, ar vienas rokas pirkstiem ir par maz. «Daudz būs atkarīgs no tā, kā lapa kritīs,» izlozes nozīmi uzsvēra Šmēdiņš. Viņš gan piebilda, ka viss tomēr būs atkarīgs no pašu snieguma: «Ja labi nospēlēsim, mēs viņus varam uzvarēt, bet, ja spēlēsim uz 80 procentiem, tad atkal var sanākt 13:15 trešajā setā.»

«Vēl jūlijā kārtīgi patrenēsimies, un tad uz Eiropas čempionātu ceram būt vislabākajā formā. Arī pagājušajā gadā tādā bijām, tāpēc arī spēcīgas komandas izdevās apspēlēt,» Pļaviņš cer, ka sportiskās formas pīķis tiks sasniegts augusta pirmajās nedēļās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?