Sastāvdaļas: 3 saujas svaigu spinātu, 3 ēd. kar. linsēklu, 120 ml silta ūdens, 160 g rīsu miltu, 1 ēd. kar. cepamā pulvera, pikantajam variantam - saspiesta ķiploka daiviņa, sāls, humuss, saldajam variantam - kļavu sīrups vai cukurs.
1. Linsēklas aplej ar ūdeni un liek ledusskapī, līdz saželē. Tad tās liek blenderī, pievieno spinātus un sablenderē viendabīgā masā. Pieliek rīsu miltus un cepamo pulveri un vēl mazliet pablenderē.
2. Uzkarsētā pannā cep eļļā apaļas pankūciņas.
3. Pankūkas pārkaisa ar ķiplokiem un sāli, pārziež ar humusu vai pārlej ar kļavu sīrupu. Tās var izmantot arī kā sendviču maizi.