Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Spoguļus noskrūvē arī autostāvvietā

Svētdienas naktī, sarga nemanīti, viens vai vairāki garnadži vismaz 11 maksas autostāvvietā novietotām automašīnām nozaguši spoguļus, miglas lukturus un citas detaļas. Cietušo auto īpašnieki pret stāvvietu neplāno vērsties, jo tā nekādu juridisku atbildību par atstātajām mašīnām neuzņemas.

«Sargs vienkārši nepamanīja zagļus, jo ir dažas vietas, kuras no sarga būdiņas redzēt nevar. Bet zinu, ka viņš negulēja, jo ap četriem no rīta kāds cilvēks brauca makšķerēt un sargs tobrīd bija nomodā un izlaida šo auto no stāvvietas. Domāju, zādzība notika kaut kad pēc tam,» saka autostāvvietu pārvaldošās firmas Dāvids un partneri pārstāvis Oļegs Himičevs. Viņš pieļauj, ka zagšanas process varēja ilgt aptuveni 20 minūtes.

Kā novēroja Diena, apsarga postenis ierīkots autostāvvietas galā un laukuma pārredzamību traucē tajā esošie apstādījumi, no ārpuses stāvvietu ieskaujošie koki, kā arī otrā galā esošās garāžas. Pie ieejas izvietots brīdinājums, ka stāvvietu sargā nikns suns, - divas suņabūdas Diena pamanīja, bet pašu sargsuni sastapt neizdevās. Stāvvietas sargs kategoriski atteicās runāt ar žurnālistiem, sakot, ka viņu par to var atlaist no darba.

Policijas pārstāvji Dienai norādīja, ka sākta pirmstiesas izmeklēšana un visas zādzības tiek izmeklētas vienas lietas ietvaros, jo zādzību paņēmieni, laiks un vieta liecinot, ka tās, iespējams, izdarījis viens vai divi cilvēki. Viens no cietušajiem Igors Ustiņenkovs Dienai sākotnēji stāstīja, ka apzagtas vismaz 14 automašīnas - 3 Mercedes un 11 BMW, tomēr policija pašlaik saņēmusi iesniegumus tikai par 11 auto, arī vienu Lexus. Pārsvarā nozagti automašīnu spoguļi. I. Ustiņenkovs apgalvoja, ka viņa auto esot viens no visvairāk cietušajiem, jo, par spīti tam, ka tas stāvējis blakus sarga būdiņai, mašīnai nozagti ne tikai spoguļi, bet arī miglas lukturi un moldingi.

Arī Valērijs Vasiļenko, kura Mazda gan neesot patrāpījusies garnadžiem pa rokai, dzirdējis, ka autostāvvieta mašīnas drošību negarantē, tomēr viņš turpina to lietot jau desmito gadu. «Izvēles jau nav. Man no mājas priekšas mašīnu aizdzina pirms gadiem piecpadsmit, bet uz viena grābekļa divreiz kāpt negribas,» skaidro V. Vasiļenko.

Autostāvvietu firmas Europark mārketinga un pārdošanas vadītāja Ieva Urtāne norāda, ka «no juridiskā aspekta neviens autostāvvietu operators neuzņemas atbildību par tajās atstātajiem auto. Tas ir norādīts autostāvvietu lietošanas noteikumos, un saskaņā ar civillikumu, iebraucot autostāvvietā, auto īpašnieks apliecina, ka ar noteikumiem ir iepazinies, - tas ir tā sauktais distnaces līgums. Tomēr klientu vidū ir izplatīts maldīgs pretējs priekšstats».

Tiesību eksperts Andrejs Judins uzskata - ja tiktu veidotas autostāvvietas, kas uzņemas pilnu atbildību, tās attiecīgi arī maksātu vairāk. Viņš arī acina cilvēkus domāt nedaudz juridiskāk: «Rīgas centrā ir automāti, kuros iemetot naudu saņem atļauju atstāt auto pie tiem. Vai arī no tiem sagaidām, ka auto būs drošībā?» A. Judins pieļauj, ka autstāvvietu firmas nepietiekami izskaidro cilvēkiem, ka neuzņemas atbildību, un tā varētu būt netieša klientu maldināšana, kas ir patērētāju tiesību pārkāpums, tomēr no firmām nevar sagaidīt, ka tās šo faktu īpaši uzsvērs, tādējādi atbaidot klientus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?