«Krievijā realizējam 90% šprotu konservu, un saistībā ar saspīlēto situāciju Ukrainā, rubļa un grivnas kursa kritumu un maksātspējas samazināšanos tur pilnībā apstājusies produkcijas realizācija, ko bija uzņēmies mūsu sadarbības partneris. Lai saglabātu uzņēmumu un pasargātu darbiniekus, nācās spert attiecīgus soļus, un esam sākuši TAP procesu,» sacīja J. Kohs.
Jautāts par jau saražotās produkcijas noietu, viņš atzina, ka patlaban steigšus tiek meklēts tirgus Ziemeļeiropā. «Tomēr tas nākas ļoti grūti, jo problēmas ir visiem, līdz ar to zivju konservu ražotāji meklē iespējas Francijā, Vācijā, Dānijā un citur. Tiek dempingotas cenas, un notiek sīva cīņa par klientiem,» atzina J. Kohs.LETA