Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Stāv rindās, lai redzētu LNT un TV3

Zviedru mediju koncerna Modern Times Group (MTG) lēmums tam piederošos kanālus TV3 un LNT raidīt tikai maksas platformās nodrošinājis papildu ienākumus gan kabeļoperatoriem, gan SIA Lattelecom. Janvāra pirmajās dienās pie šī telekomunikāciju uzņēmuma klientu apkalpošanas centriem vērojamas garas rindas - iedzīvotāji vēlas pieslēgt maksas televīziju (TV), lai varētu turpināt skatīties gan LNT, gan TV3, kas saskaņā ar pētījumu kompānijas TNS datiem pērn jau trešo gadu pēc kārtas bija visvairāk skatītā programma Latvijā.

SIA MTG Latvia sev piederošajos kanālos gada nogalē bija īstenojusi reklāmas kampaņu, aicinot tos bezmaksas apraides skatītājus, kuri LNT un TV3 vēlas redzēt arī pēc jaunā gada, izvēlēties kādu no maksas TV iespējām. Lai pievilinātu potenciālos klientus, SIA Lattelecom akcijā piedāvāja ikvienam Virszemes TV Ekonomiskās pakas pieteicējam gadu bez maksas skatīties visas tematiskās pakas. Tas rindas būtiski pagarinājis, un vairāki cilvēki pauduši neapmierinātību ar pakalpojumu laikietilpīgo saņemšanu. SIA Lattelecom pārstāve Līga Bite apstiprina, ka vērojama pastiprināta interese par uzņēmuma TV pakalpojumiem, tāpēc vienubrīd pat aptrūcies viedkaršu. Uzņēmumam nācies pasūtīt arī papildu dekoderus.

Vēl vairāk neērtību izmaiņas bezmaksas virszemes apraidē radījušas tiem iedzīvotājiem, kuri 2010. gada vasarā, kad Latvija pārgāja no analogās uz ciparu apraidi, dekoderus bija iegādājušies nevis no to galvenā izplatītāja Lattelecom, bet kāda cita tirgotāja. Šādās iekārtās nav iespējams ievietot viedkartes maksas kanālu pieslēgšanai. Turklāt - ja jaunais bezmaksas apraidē esošo kanālu piedāvājums neapmierina, neatliek nekas cits kā iegādāties vai nomāt jaunu dekoderu no Lattelecom vai pieslēgt kabeļtelevīziju.

Bezmaksas apraides nodrošinātāja valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs pārstāvis Arno Pjatkins skaidro, ka digitālās TV ieviešanas laikā iedzīvotājiem netika solīts, ka bez maksas pieejamo kanālu klāsts paliks nemainīgs: «Par saturu atbildīga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, bet pie mums iedzīvotāji var vērsties, ja rodas problēmas ar bez maksas pieejamo kanālu signāla kvalitāti vai uztveramību.»

MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena Dienai atklāj, ka, pēc uzņēmuma rīcībā esošajiem datiem, kanālus LNT un TV3 pašlaik redz apmēram 95% iedzīvotāju, un prognozē, ka skaitlis turpinās palielināties. «Šī tendence liecina, ka skatītājs saprot, ka kvalitatīvs saturs nevar būt bez maksas,» norāda B. Zūzena, piebilstot, ka pieaug interese par abu kanālu piedāvāto pārraižu skatīšanos video portālā TV3Play. Jāpiebilst, ka ne LNT, ne TV3 vairs nav skatāmi Lattelecom interneta TV, jo starp SIA MTG Latvia un SIA Lattelecom līgums par šo sadarbības veidu netika pagarināts. L. Bite atklāj, ka arī vienošanās par LNT un TV3 retranslāciju Lattelecom Virszemes TV maksas pakā panākta tikai aizvadītā gada pēdējā darba dienā pēc smagām sarunām, jo SIA MTG Latvia par tam piederošo abu kanālu pārraidīšanu prasījusi pārāk augstu samaksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?