Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Strādās pie mediju vides aizsardzības

Par Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas vadītāju izvēlēts bijušais Sabiedrības par atklātību Delna vadītājs Roberts Putnis. Konkursa komisija pozitīvi novērtējusi R. Putņa kompetenci visos izvirzītajos kritērijos. Komisija arī uzsvērusi, ka R. Putnis apliecinājis vispusīgas, tajā skaitā starptautiskā pieredzē gūtas, zināšanas.

R. Putnis ir guvis augstāko izglītību politikas zinātnē un starptautiskajās attiecībās, tieslietās. Viņa darba pieredze bijusi dažādās jomās - mediju, finanšu vadības, personālvadības, valsts pārvaldes un citās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja R. Putnis, viņa prioritāte būs Latvijas mediju vides aizsardzība. Ar to saistīta arī viņa motivācija pieteikties Mediju politikas nodaļas vadītāja amatam. To lielā mērā noteikušas pārmaiņas Eiropā. «Ir tāda apdraudējuma sajūta. Neticēju, ka tāda varētu iestāties,» norādīja R. Putnis.

Viņš vēlas, lai Latvijā būtu mediju vide, kas ir saistoša visai Latvijas sabiedrībai - gan latviešu, gan krievu valodā runājošajai. Spēcīgiem ir jābūt gan sabiedriskajiem, gan privātajiem medijiem, tāpat ir arī jāstiprina mediji visos segmentos - sākot no elektroniskajiem plašsaziņas līdz interneta medijiem, kā arī drukātā prese. «Latvijas mediju vidē ir nepieciešami spēcīgi spēlētāji, lai publiskajā telpā tiktu pārstāvēti dažādi viedokļi,» stāstīja R. Putnis. Viņš uzskata, ka sabiedrībai interesanta un saistoša mediju vide mazinātu Krievijas mediju ietekmi Latvijā.

R. Putnis ķersies klāt arī Preses likuma problemātikai - lai attīstītu mediju vides daudzveidību, viņš vēlas virzīt tiesiskā regulējuma reformu. Viņš plāno apkopot mediju tirgus spēlētāju viedokļus par to, ko vajadzētu darīt, un pēc tam meklēt kompromisu, lai pēc iespējas apmierinātu viņu vajadzības. R. Putnis darbu Mediju politikas nodaļā varētu uzsākt aprīļa vidū, taču līdz tam ir gatavs iesaistīties mediju politikas izstrādes ekspertu darba grupā. Viņš pastāstīja, ka pirmos soļus nodaļā ir apdomājis, bet savas ieceres viņam vēl jāsaskaņo ar ministriju.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ainārs Dimants pozitīvi vērtē R. Putņa iecelšanu KM Mediju politikas nodaļas vadītāja amatā. Vienlaikus viņš norāda, ka nodaļas darbs būs izaicinājumu pilns, jo no tās tiek sagaidīts apjomīgs darbs. A. Dimants skaidro, ka līdz ar šādas nodaļas izveidi ir iegūta spēcīgāka izpildvara mediju politikas veidošanai. Taču jaunajam resoram izaicinājumi būs daudzi - to ir vairāk nekā tās kapacitāte, uzsver NEPLP vadītājs. Turpmāk, attīstot mediju politiku, būs arī svarīgi atrast sadarbību starp NEPLP un šo nodaļu - jāskatās, lai kādi pienākumi vai darbības nesāktu dublēties, skaidro A. Dimants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?