Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Stradiņi strādā ierast ajā režīmā

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca svētdien atsākusi darbu ierastajā režīmā, sniedzot pakalpojumus pilnā apjomā, portālu Diena.lv informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle. Ierastajā režīmā slimnīcā sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, plānveida operācijas un ambulatorisko palīdzību. Medicīnas iestādes pārstāve norādīja, ka pilnībā atjaunots darbs arī Neatliekamās palīdzības centrā un uzņemšana notiek ierastajās telpās.

«Visas ārkārtas situācijas ir novērstas, plānveida operācijas, ambulatorās konsultācijas un pieņemšanas ir atjaunotas,» sacīja L. Sīle.

Piektdien, 2. augustā, no rīta Stradiņa slimnīcas 32. korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Korpusa pagrabā ugunsdzēsēji atrada 66 skābekļa balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši, iepriekš informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere. 32. korpusā atrodas Neatliekamās medicīnas centrs, kur notiek akūto pacientu uzņemšana, Reanimācijas/Intensīvās terapijas nodaļa, Sirds ķirurģijas nodaļa, Kardioloģijas nodaļa, Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas nodaļa, Plaušu slimību un alergoloģijas nodaļa un citas slimnīcas struktūrvienības.

Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guva apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti. Cietušie - 47 gadus vecs vīrietis guva abu plaukstu termiskos apdegumus, bet otrs - 70 gadu vecs vīrietis - guva abu plaukstu, abu roku un krūškurvja apdegumus. 20 pacienti - 14 pieaugušo un seši bērni - tika pārvesti uz citām Rīgas slimnīcām. L. Sīle svētdien informēja, ka gados vecākais cietušais joprojām atrodas Intensīvās terapijas nodaļā. Ārsti viņa stāvokli raksturo kā stabilu, tomēr jārēķinās ar ilgstošu ārstēšanu. Otrs negadījumā cietušais izrakstīts no slimnīcas un ārstējas mājās. L. Sīle arī uzsvēra, ka nav saņemtas ziņas, ka kāda pacienta veselības stāvoklis būtu pasliktinājies ugunsgrēka un evakuācijas dēļ.

Runājot par zaudējumu apmēru, L. Sīle sacīja, ka tie tiek uzskaitīti un precīzi skaitļi tiks apkopoti šonedēļ. Jautāta, kādi ir iespējamie ugunsnelaimes iemesli, viņa atzina, ka slimnīca pilnībā uzticas policijai, kas veic izmeklēšanu. «Minējumi ir tikai minējumi. Mēs sniedzam nepieciešamo informāciju no savas puses un gaidām rezultātus,» atzina L. Sīle. VUGD pārstāve Inga Vetere iepriekš sacīja, ka pēdējā ugunsdrošības pārbaude šajā slimnīcā veikta šā gada februārī. Par iespējamiem pārkāpumiem VUGD, visticamāk, informēs pirmdien.

Saistībā ar ugunsgrēku slimnīcas 32. korpusa pagrabā Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Dairis Anučins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?