Augļu un dārzeņu sulās visvairāk ir tādu minerālvielu kā kālijs, magnijs, mangāns un fosfors, tās ir labs antioksidantu un vitamīnu avots, un tām ir labas spējas neitralizēt kaitīgos brīvos radikāļus. Turklāt tas attiecas ne vien uz svaigi spiestām sulām, bet arī 100% sulām, kas ražotas rūpnieciski. Sulas pēc to sastāva ir atšķirīgas, tāpēc uzturā tās ieteicams variēt. Piemēram, apelsīnu sula visvairāk satur C vitamīnu, izdzerot glāzi ananasu sulas, tiek uzņemta mangāna ieteicamā dienas norma, savukārt tomātu sula ir viena no minerālvielām bagātākajām - tajā ir visvairāk kālija, dzelzs un fosfora, un tā ir bagātīgs karotinoīdu avots.
Sulas - derīgu vielu krātuve
Sulas - derīgu vielu krātuve
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.