Sastāvdaļas: 4 gatavi persiki, 1 vidējs sīpols, 2-3 halapenjo pipari, citrona sula, sauja svaigu piparmētru, 3 cm gabaliņš ingvera, 1 tējkarote cukura, pēc garšas sāls un malti melnie pipari.
1. Persikiem izņem kauliņus, mīkstumu sakapā. Smalki sagriež sīpolu, piparmētras, piparus, kam izņemts kātiņš un sēklas. Sarīvē ingveru.
2. Pievieno cukuru, citrona sulu, sāli un piparus, visu saber blenderī un 2-3 reizes to īsi (kā pulsējot) padarbina - tā, lai daļa masas tiktu samalta sīkāk.
3. Salsu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un apmēram stundu ļauj ievilkties. Pasniedz kā piedevu čipsiem, zivij, cūkas vai vistas gaļai.