Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Svaigi, sulīgi, gardi, aicinoši

Lai kāds paņerkst, ka rudens nozīmē aukstu lietu, skarbu vēju un ar lapām piešķaidītas ietves. Pavāru sejās šajā laikā plati smaidi - jo rudens ir bagāts vīrs, visa kā pietiek.

Skat, restorānu Zilā govs un 4 Rooms šefpavārs Rolands Rudzāts aiziet uz tirgu un desmit minūtēs saliek iepirkumu grozā visu vēlamo - Baltijas reņģes, ābolus, cūkgaļu, kazas sieru un vēl, un vēl. Atliek vien uzlikt priekšautu un sākt šiverēties virtuvē. Kā mākslinieks pie molberta, pavārs apskata savu pirkumu «audeklu», izfantazē krāsu toņus un pustoņus, ar izdomu un ne bez iedvesmas saliek visu kopā, cepot, sautējot, vārot, beržot, blenderējot, turklāt viss notiek tādā ātrumā, ka vienkāršai namamātei, Rolanda darbības vērojot, var viegli sareibt galva. Kad galds klāts, atliek vien pateikt klusu paldies dāsnajam rudenim un novēlēt visiem labu ēstgribu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Estragona marinādē grilēta cūkgaļas fileja ar kas

Četrām personām vajadzēs: 800 g cūkas filejas, 50 g eļļas, 10 g estragona, 10 g ķiploku. Krēmam: 250 g konservētu kastaņu, 250 g ābolu, 50 g sīpolu, 5 g timiāna, 50 g sviesta, 250 g burkānu, 20 g sviesta, sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
1. Cūkas fileju iesmērē ar estragonu, ķiplokiem un eļļu, apcep no visām pusēm un liek krāsnī cepties līdz gatavībai.
2. Krēmam noskalo kastaņus un liek katlā ar pārējām sastāvdaļām, nedaudz pielej ūdeni un sautē, kamēr mīksti, tad visu sablenderē ar sviestu un izberž caur sietu.

Rabarberu vīnā vārīts bumbieris ar maizes un biezp

Četrām personām vajadzēs: 200 g rabarberu, 50 g sarkanvīna, 1 kanēļa standziņu, 8 mazus bumbierus, 100 g cukura, 2 krustnagliņas. Krēmam: 200 g biezpiena, 50 g cukura, 30 g rupjmaizes rīvmaizes, 150 g saldā krējuma, 100 g lāceņu, 30 g cukura.
1. Bumbierus nomizo un ar pārējām sastāvdaļām liek katlā un karsē, līdz tie kļūst viegli mīksti.
2. Krēmam saputo saldo krējumu ar cukuru un sajauc ar biezpienu un rīvmaizi.
3. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

4. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Četrām personām vajadzēs: krēmam: 2 olas, 200 g skābeņu, 50 g spinātu, 150 g kazas siera, 200 g saldā krējuma, 2 g ķiploku, sāli, cukuru, piparus pēc garšas, 250 g reņģu, 100 g cietā siera. Sorbetam: 100 g rabarberu, 200 g tomātu, 10 g tomātu pastas, 50 g cukura, 80 g citrona, sāli un piparus pēc garšas.
1. Visas krēma sastāvdaļas, izņemot reņģes un cieto sieru, sablenderē, pilda karstumizturīgos traukos, liek uz plāts ar ūdeni tā, lai trauki līdz pusei būtu ūdenī, un cep krāsnī 110 grādos aptuveni 40 minūtes.
2. Tad katram trauciņam pa virsu liek reņģu filejas, pārber ar sarīvētu sieru un cep krāsnī 180 grādos aptuveni piecas minūtes.
3. Sorbeta sastāvdaļas liek katlā un vāra mīkstas, tad visu sablenderē un izberž caur sietu, liek traukā un ievieto saldētavā, un, ik pa laikam maisot, ļauj sasalt.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?