Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Šveice «lāpīs» savu sieru

Caurumi aizsardzībā gan tiešā, gan pārnestā nozīmē - fons, kādā Šveices futbola izlase gatavojas Pasaules kausa (PK) finālturnīra grupu turnīra izšķirošajam mačam ar Hondurasu. Kvalifikācijas ciklā pazīstamā vācu speciālista Otmāra Hicfelda vadītā Šveice desmit spēlēs ielaida tikai sešus vārtus. Tikpat, cik PK finālturnīra otrajā mačā ar Franciju (2:5) - faktiski līdz ar spēles finālsvilpi Karims Benzemē Šveices vārtos iesita arī sesto bumbu, taču to vairs neieskaitīja.

«Mēs sākām diezgan labi, taču otrie vārti mūs salauza,» pēc sagrāves atzina Hicfelds. «Salauza» ir īstais vārds, ko lietot, jo, rezultātam vēl esot 0:0, francūzis Olivjē Žirū ar kāju «iebrauca» Šveices aizsargam Stīvam fon Bergenam sejā, salaužot viņam vaiga kaulu. Aizsargs jau ir pametis Brazīliju un ārstējas dzimtenē, tāpēc Hicfeldam nu jāmeklē viņam cienīgs aizstājējs aizsardzībā. Spēlē ar Franciju fon Bergena vietā laukumā nāca pieredzējušais Filips Sendeross, taču ar viņu aizsardzības centrā šveicieši dabūja piecas bumbas savos vārtos...

Tiesa, nevar tajā vainot tikai aizsardzību vien - ļoti bieži rupjas kļūdas ar bumbu un bez tās laukuma centrā pieļāva balsta pussargi. Pēdējos trīs vārtus francūži tajā mačā guva pēc lieliskiem pretuzbrukumiem, kad šveicieši metās atspēlēties un spēlēja uz riska un avantūras robežas. Tas attaisnojās tikai daļēji - divus vārtus Alpu zemes pārstāvji gan atspēlēja, taču izdarīja to jau tad, kad rezultāts bija 0:5.

«Mēs esam redzējuši lielās komandas, kuras paļaujas tikai uz savām zvaigznēm, izstājamies no turnīra ātri, un mazā Šveice nevar to atļauties. Mums visiem jāatdod visi spēki kā pret Franciju, kad mums nepaveicās, ielaižot ātrus vārtus,» galvenos akcentus pirms mača ar Hondurasu atklāja Šveices pussargs Blerims Džemaili.

Jāpiebilst gan, ka Šveicei nepietiek ar savu uzvaru vien. Viņiem vēl arī jācer, ka Ekvadora neuzvarēs Franciju, kas diez vai atļausies spēlēt ar otro sastāvu, jo vismaz teorētiski vēl nav nodrošinājusi sev iekļūšanu astotdaļfinālā. Turklāt viņi noteikti gribēs uzvarēt savā grupā, lai nākamajā kārtā spēlētu pret nomināli vājāku komandu. Francija līdz šim spēlējusi ļoti stabili aizsardzībā. Vienīgie divi zaudētie vārti čempionātā ir uz atslābināšanās rēķina mačā pret Šveici, kad uzvara jau bija rokā. Savukārt pretuzbrukumu kvalitātes ziņā Francija šovasar ir viena no labākajām līdzās Nīderlandei un Kostarikai. Ja Ekvadora būs spiesta riskēt un iet uz uzvaru, Francijai vajadzētu naski izmantot savas pretuzbrukumu iespējas.

F grupā Irāna mačā ar Bosniju un Hercegovinu lūkos «nozagt» astotdaļfināla ceļazīmi Nigērijai, kas gan nebūs viegli - Irāna vēl joprojām nav guvusi nevienus vārtus čempionātā. Un pret Bosniju viņi nebūs favorītu lomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

F grupa
1. Argentīna 2 2 0 0 3-1 6
2. Nigērija 2 1 1 0 1-0 4
3. Irāna 2 0 1 1 0-1 1
4. Bosnija 2 0 0 2 1-3 0
18.45 Nigērija (40%) - Argentīna (60%)*, Bosnija un Hercegovina (60%) - Irāna (40%)
*Tiešraide, otra spēle - ierakstā
Komentārs
Irāna iepriekšējā kārtā apliecināja sevi no vislabākās puses pret Argentīnu. PK debitanti bosnieši mazliet nepelnīti zaudējuši cerības izkļūt no grupas, bet ar brīvām galvām gan jau atvadīsies no Brazīlijas ar atraisītu sniegumu un uzvaru pār Irānu. Argentīna gan jau tiks galā ar Nigēriju, kurai pat zaudējums ļaus sasniegt astotdaļfinālu, ja Irāna neuzvarēs bosniešus. Abās spēlēs būs skatāms, atklāts futbols

Bez nosaukuma

E grupa
1. Francija 2 2 0 0 8-2 6
2. Ekvadora 2 1 0 1 3-3 3
3. Šveice 2 1 0 1 4-6 3
4. Hondurasa 2 0 0 2 1-5 0
22.45 Ekvadora (40%) - Francija (60%)*, Hondurasa (40%) - Šveice (60%),
Komentārs
Francija ir viens no turnīra lielākajiem pārsteigumiem. Bez Franka Riberī palikušajai komandai varbūt nav tik spilgtu zvaigžņu kā citām izlasēm, bet komandas spēlē Francija tiktāl atstājusi vispatīkamāko iespaidu. Ekvadora būs ciets rieksts, bet bez spiediena par rezultātu spēlējošā Francija «lidos». Šveicei vajadzētu iegūt vismaz punktu pret PK vājāko komandu Hondurasu, kas dotu vietu astotdaļfinālā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?