Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Trīs vietas jaunajai hokeja hallei

Rīgas dome plāno piedāvāt a/s Dinamo Rīga trīs iespējamās vietas hokeja halles celtniecībai, visas Daugavas kreisajā krastā. Dinamo Rīga cer uz atbalstu no pašvaldības un valdības, Rīgas dome pagaidām runā par zemes nodošanu nomā.

Piedāvā Pārdaugavu

Rīgas dome (RD) saņēmusi vēstuli no a/s Dinamo Rīga ar lūgumu piešķirt zemi 25 hektāru platībā jauna sporta kompleksa izveidei - plānots uzcelt ne vien multifunkcionālu arēnu un halli treniņiem, bet arī atklātos sporta laukumus, viesnīcu un medicīnas centru, kā arī izbūvēt nepieciešamo infrastruktūru. Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome šodien spriedīs par iespējām piedāvāt investoriem atbilstošus zemesgabalus. Pašlaik tādi ir Kleistos un Ziepniekkalnā, kā arī teritorijā pie starptautiskās lidostas Rīga, kuru pērn ieguldīja SIA Rīgas pilsētbūvnieks pamatkapitālā, minot kā iespējamo vietu starptautiska izstāžu centra celtniecībai. «Rīgas pilsēta ir ieinteresēta jaunu sporta būvju tapšanā, tās ir investīcijas un sakārtotas teritorijas, ļoti pozitīvi būtu šādas būves attīstīt Pārdaugavā,» Dienai izteicās Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC). Dome ir gatava piedāvāt kādu no šiem zemesgabaliem ilglaicīgā nomā, bet negrasās to ne pārdot, ne dāvināt, uzsvēra A. Ameriks. Viņaprāt, labs risinājums būtu halli un pārējos iecerētos objektus būvēt pie lidostas, kam arī ir attīstības plāni, varētu veidot kopīgas autostāvvietas un pārējo infrastruktūru, taču tā ir Dinamo Rīga izvēle. RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs Dienai norādīja, ka neatkarīgi no vietas izvēles pirms halles būvniecības būs jāizstrādā detaļplānojums, kas varētu prasīt divus gadus, tāpēc, ja Latvija ir pieteikusies 2017. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai, nevajadzētu īpaši kavēties ar lēmuma pieņemšanu.

Cer uz atbalstu

«Visiem trim zemesgabaliem ir savi plusi un mīnusi,» atzīst hokeja kluba Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. Par to, ar kādiem noteikumiem jauno halli varētu būvēt, viņš ar RD vadību vēl nav runājis, bet cer gan uz pašvaldības, gan valdības atbalstu. «Hokejs pats par sevi neatpelna izdevumus, investoram ir jāzina, kā viņš ieguldīto naudu atpelnīs, jābūt plānam. Normāli būtu, ja zemi mums piešķirtu un valsts vai pašvaldība uzņemtos arī infrastruktūras nodrošināšanu,» izteicās J. Savickis. Viņam esot piedāvājumi arī no privātajiem zemju īpašniekiem, kuri savulaik nopirkuši lielus zemesgabalus, kas stāv tukši un tādi arī paliks vēl vismaz 10 gadus naudas trūkuma dēļ. J. Savickis uzskata, ka hallei būtu piemēroti arī citi zemesgabali, par kuru drīzu attīstību pēc sākotnējām iecerēm viņš šaubās, piemēram, Lucavsalā. Lielā halle plānota aptuveni 8000 skatītājiem, mazā - no 1500 līdz 2000 skatītājiem. Vaicāts par iespējamiem investoriem, J. Savickis pirmām kārtām min SIA Itera Latvija, kuras prezidents ir viņš pats. Par vēlmi būvēt savu hokeja halli Dinamo Rīga vadība izteicās tieši pirms gada, kad samilza konflikts ar Arēnas Rīga vadību par telpu nomas maksu, ko komanda uzskatīja par neadekvāti dārgu. J. Savickis joprojām uzskata, ka Arēna Rīga «grib izspiest no šī biznesa visu, ko var,» un pašiem savu halli uzturēt būtu izdevīgāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?