Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Uzmanības epicentrā

Visvairāk punktu visā līgā, taču komanda nokļuvusi viena zaudējuma attālumā, lai sezona beigtos. «Protams, svarīga būs nākamā spēle, taču visā sērijā ir vērojama tendence, ka abas komandas daudz labāk spēlē savā laukumā. Tā kā domāju, ka vajadzētu būt arī septītajai spēlei,» Geneve Servette klubā Šveicē spēlējošais Kaspars Daugaviņš ir optimists, lai gan viņa pārstāvētais klubs NLA līgas pusfinālā līdz četrām uzvarām pret Ronalda Ķēniņa Cīrihes ZSC Lions ir nokļuvis 2:3 iedzinēju lomā.

Otrdien svarīga spēle būs Ženēvas laukumā, tomēr Daugaviņam šī sezona tāpat ir izdevusies. Regulārajā čempionātā Kaspars ar 44 (18+26) punktiem bija piektais rezultatīvākais līgā, bet play-off ar 13 (5+8) punktiem ir labākais. Latvieša sniegums ir pamanīts arī ārpus Šveices. Viņš ir viens no kandidātiem uz Eiropas labākā spēlētāja godu.

Sarunas sākumā jokojoties izmetu zobgalību, ka beidzot Daugaviņš ticis pie kārtīgām hokeja nūjām. «Nūjas man tieši ir vecie CCM modeļi, kādus vairs neražo.»

Labi, ja nopietni runājam, tad sērijā laikam tomēr neesat favorīti. Regulārajā čempionātā Cīrihes klubs uzvarēja ar 106 punktiem, Geneve Servette sapelnīja 83 punktus un ieņēma 4. vietu?

Favorīti ir viņi, bet arī mums ir laba komanda. Kā jau teicu, liela nozīme ir sava laukuma priekšrocībai. Pirmajā spēlē mēs viņus mājās gan «paņēmām» ar 5:0, bet galvenokārt tāpēc, ka Cīrihe vēl nebija atguvusies pēc smagās septītās spēles iepriekšējā kārtā.

Ženēvā izjutīsiet kārtīgu vietējo līdzjutēju atbalstu?

Vispār jau mūsu komandu visvairāk neieredz līgā, jo esam no franču valodā runājošā reģiona. Mājās, protams, izjutīsim savējo atbalstu, bet visur citur līdzjutēji ir diezgan aktīvi noskaņoti pret mums.

Pret Cīrihes klubā spēlējošo latvieti Ronaldu Ķēniņu sērijas laikā bieži esi saskrējies uz ledus?

Zini, mēs pat ne reizi neesam vienlaicīgi bijuši laukumā. Tā kaut kā ir sanācis, jo treneri cenšas ievērot principu, pēc kura konkrētajai maiņai ir pretī kāds virknējums no otras komandas.

Iepriekšējā spēlē, kuru zaudējāt ar 0:2, Cīrihes komandai Raiens Kellers iemeta abas ripas un tagad rezultatīvāko sarakstā no tevis jau ir tikai vienas ripas attālumā

Tas man nav tik svarīgi. Galvenais, lai komanda uzvar. Un, ja mēs sēriju uzvarēsim, tad man būs vēl spēles un attiecīgi iespēja papildināt punktu krājumus. Pats galvenais ir tikt Šveices finālā.

Par rezultativitāti pienākas papildu bonusi?

Nē, man ir konkrēts līgums par konkrētu naudas summu.

Cik pamatotas ir runas, ka Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans tevi grib redzēt NHL kluba Bufalo Sabres sastāvā, kurā viņš strādā par galveno treneri?

Nopietna pamata par to runāt nav. Olimpiādē Nolans apvaicājās, vai es gribētu atgriezties NHL, uz ko es, protams, atbildēju apstiprinoši. Tedam jau nav galvenās teikšanas. Klubā visu nosaka ģenerālmenedžeris. Bufalo Sabres ģenerālmenedžeris (Tims Marejs) pirms tam strādāja Otavas Senators sistēmā, kur mani izlika uz waiver draftu (tad spēlētāju var iegādāties jebkura NHL komanda - aut.).

Tad jau tev nav izredzes tikt Sabres...

Es teikšu, ka izredzes ir 50 uz 50. Man šovasar būs ļoti smaga izšķiršanās. NHL esmu brīvais aģents, un tas nozīmē, ka līgumu varu parakstīt tikai pēc 1. jūlija. No savas pieredzes jau zinu, ka vispirms visas komandas paraksta vadošos spēlētājus, tā ka reāli man piedāvājums varētu sekot tikai augustā. Savukārt Eiropā komandas pārsvarā nokomplektējas jau vasaras sākumā. Gaidot NHL līgumu, es varu palaist garām izdevīgu darba piedāvājumu kādā Eiropas klubā.

Šveicē varbūt tev spēlēt ir pat parocīgāk nekā NHL?

Gandarījumu tik tiešām es lielāku gūstu Ženēvas klubā, jo treneris man uzticas. Spēlēju vairākumā un mazākumā, un pie pirmās kļūdas mani uz soliņa nesēdina. Treneris uzticas, kas jebkuram spēlētājam ir svarīgi. NHL jārēķinās, ka vismaz sākumā noteikti atkal būs jāstrādā skaitliskā mazākuma brigādē.

Par spēlēšanu KHL neesi domājis?

Viss būs atkarīgs no piedāvājuma. Nav izslēgts arī tāds variants.

Latvijas izlases kandidāti jau sākuši gatavoties pasaules čempionātam. Izskan runas, ka sastāvs būšot stipri atjaunināts bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Daugaviņu būs iespēja redzēt Minskā?

Ja mani iekļaus sastāvā, tad spēlēšu. Vienmēr ar lielāko prieku esmu braucis spēlēt Latvijas izlasē, nekad nevienam trenerim neesmu atteicis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kaspars Daugaviņš

Dzimis 1988. gada 18. maijā Rīgā
Augums 185 cm, svars 93 kg
Ampluā: hokeja uzbrucējs
Komanda: Geneve Servette (Šveice)
Spēlējis: HK Rīga-2000, Prizma/Rīga, CSKA-2, Toronto St.Michael's Majors (OHL), Binghemtonas Senators (AHL), Mississauga St. Michael's Majors (OHL), Otavas Senators (NHL), Rīgas Dinamo (KHL), Bostonas Bruins (NHL)
Latvijas izlasē: PČ (2006, 2007, 2008, 2010, 2012), OS (2010, 2014)
Panākumi: AHL Kaldera kauss (2011), Stenlija kausa finālists (2013), Špenglera kauss (2013)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?