Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uzvarai Eirovīzijā durvis slēgtas

Šķībs dziedājums, neveiksmīgi izvēlēts skatuves ietērps - tik skarbi Latvijas pārstāves Aishas uznācienu otrdien, 25. maijā, Oslo notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā vērtē ārzemju mediji. Aisha, gluži tāpat kā pērn Intars Busulis, neiekļuva labāko desmitniekā, tādēļ viņa nestartēs finālā sestdien, 29. maijā. «Pagaidām pāragri spriest, kādas kļūdas pieļautas, un vēl nav zināms, kādi bijuši žūrijas un skatītāju balsošanas rezultāti,» telefonintervijā no Oslo saka Latvijas delegācijas vadītāja Iveta Lepeško.

Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve Dienai uzsver, ka Aisha, iespējams, neesot gatava «tik lielai skatuvei». Viņa norāda, ka Latvijas priekšnesuma kvalitāti lielā mērā ierobežo nabadzība - valsts nesniedz atbalstu dalībai konkursā. Šo aspektu min arī I. Lepeško: «Jāsaprot, ka mēs varam darboties tikai sponsoru piešķirtā finansējuma robežās.»

Abiem Aishas izpildītās dziesmas What For? autoriem par dziedātājas uzstāšanos ir diametrāli pretēji viedokļi. Komponists Jānis Lūsēns to vērtē pozitīvi, viņš uzskata, ka Aishai bija jāiekļūst desmitniekā. Savukārt teksta autors Guntars Račs Aishas sniegumu uzskata par neveiksmīgu un par iemeslu min uztraukumu un pieredzes trūkumu.

Otrdienas vakarā uz askētiski iekārtotās arēnas Telenor skatuves septiņpadsmit valstu pārstāvji piedāvāja dažādus mūzikas žanrus un dažnedažādus scenogrāfiskos risinājumus. Šā gada raksturīgākais priekšnesumu elements - pērnā gada uzvarētāja Eirovīzijas namatēva Aleksandra Ribaka reminiscence: vijole bija redzama gan enerģiska kiberpanka, gan melanholiska pusmūža vīra, gan ekspresīvas meitenes, gan daudzu citu mākslinieku rokās. Joprojām populārs aksesuārs ir spārni, kā arī parafrāzes par nacionāliem un etniskiem elementiem.

Kopumā var secināt, ka pirmais pusfināls nepiedāvāja spilgtus līderus. Vēl ļaunāk - kā izteicās Zviedrijas laikraksta Aftonbladet komentētājs, šī bijusi vissliktākā dalībnieku izlase Eirovīzijas pastāvēšanas laikā. Lai arī valstu uzstāšanās kārtība tika izlozēta, šajā pusfinālā nenoliedzama bija Balkānu valstu dominante, liekot aizdomāties par ģeopolitisko balsojumu, kas skatuviskās kvalitātes atstāj otrajā plānā. Lai nu kā, jau zināms, ka sestdien līdz ar pārējiem 15 konkurentiem (desmit tiks noskaidroti otrajā pusfinālā šovakar, 27. maijā, pārējie pieci jau zināmi - finālā automātiski iekļūst Lielbritānijas, Spānijas, Francijas un Vācijas pārstāvji, kā arī organizētājvalsts, šoreiz Norvēģija) par uzvaru Eirovīzijā cīnīsies Bosnijas un Hercegovinas, Moldovas, Krievijas, Grieķijas, Portugāles, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Albānijas un Īslandes pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eirovīzija

Otrais pusfināls 27.V, fināls 29.V
Tiešraide LTV1 plkst. 22

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?