Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vairāk naudas LTV7

Gandrīz 700 000 eiro - tāda ir summa, kuru valdība slēgtā sēdē atvēlēja Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio (LR), lai stiprinātu raidījumus krievu valodā krievvalodīgajai auditorijai. Kā Dienai skaidro Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants, finansējums paredzēts tieši ziņu raidījumu stiprināšanai gan LTV7 kanālā, gan LR4, gan portālā Lsm.lv.

LTV valdes loceklis un atbildīgais par programmu attīstību Sergejs Ņesterovs Dienai stāsta, ka jau rudenī LTV7 būs redzami gan uzlaboti esošie ziņu raidījumi krievu valodā, gan arī jauni. S. Ņesterovs gan pagaidām nevēlējās detalizētāk stāstīt par jauno raidījumu koncepciju, kā arī neatklāja, vai tiks pieņemti darbā jauni žurnālisti.

A. Dimants uzsvēra, ka finansējuma piešķīrums ziņu raidījumu attīstībai nenozīmē, ka ideja par vienota Baltijas kanāla krievu valodā izveidi ir atmesta. «Tas ir valdības jautājums, jo šāda kanāla izveidei vispirms ir nepieciešams noslēgt starpvaldību līgumu. Atsevišķu kanālu krievu valodā nevar izveidot un uzturēt neviena Baltijas valsts atsevišķi, tas ir pārāk dārgi. To varam darīt tikai kopā,» skaidro A. Dimants.

Viņš arī norāda, ka kanāls būtu daudz efektīvāks auditorijas piesaistei nekā atsevišķi ziņu raidījumi, lai cik labā kvalitātē tie arī būtu. Jo skatītāji izvēlas nevis atsevišķus raidījumus, bet kanālus, kurus skatīties. Ja kādā kanālā, kuru krievvalodīgie skatītāji nav iecienījuši, pāris reižu dienā parādās ziņas krievu valodā, tas vēl nenozīmē, ka tādēļ skatītāji mainīs savus paradumus kanālu izvēlē. Turklāt saskaņā ar pētījumu firmas TNS datiem aprīlī visvairāk skatītais TV kanāls bija PBK, apsteidzot līdzšinējo līderi TV3.

Tomēr A. Dimants neuzskata, ka piešķirtais finansējums atsevišķiem ziņu raidījumiem būs izlietots bezmērķīgi. «Vispirms tās būs iestrādes vienota Baltijas kanāla tapšanai, turklāt mēs liekam uzsvaru uz auditorijas piesaisti caur citām platformām. Šajā gadījumā LTV7 būs ziņu krievu valodā ražotājs, bet izplatītas tās tiks vairākās platformās, piemēram, internetā un portālā Lsm.lv.» A. Dimants stāsta, ka jau ir noslēgts līgums ar Baltcom par LTV7 ziņu raidījumu pārraidīšanu. Jāpiebilst, ka Baltcom klienti Latgalē ir teju 90% turienes TV skatītāju. A. Dimants ar nožēlu gan atzina, ka vienošanās ar kanālu TV3+, ko pārraida Viasat un kas pieder MTG grupai, par šo ziņu pārraidīšanu diemžēl nav panākta.

A. Dimants ir pārliecināts, ka ar laiku LTV7 ražotās ziņas krievu valodā kvalitātes ziņā noteikti varēs izkonkurēt PBK ziņas, taču pašlaik tas vēl tā neesot. Tieši tādēļ tik izšķirīgi svarīga bija finansējuma piešķiršana.

No 682 399 eiro lielā finansējuma lauvas tiesa aizies LTV, kas iecerējusi 7. kanālā veidot arī rīta ziņas krievu valodā un iksvētdienas analītisko ziņu raidījumu. Savukārt 250 000 eiro tiks novirzīti LR4 apraides paplašināšanai un krievvalodīgā satura veidošanai radio, kā arī Lsm.lv portāla attīstībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?