Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Vajag konsultantu, lai nebūtu milzīga stresa

Elmārs Tannis

šefpavārs un uzņēmējs

Svarīgākais Gintam šobrīd ir apzināties, ka nav tās lielās pieredzes vienā sarežģītā, skaistā un visnotaļ stresainā biznesā. Un, ja tās pieredzes nav, ieteiktu jau tagad meklēt konsultantus, lai sakārtotu visas tās restorāna sistēmas, kuras ir vajadzīgas, lai veiksmīgi strādātu ilgtermiņā. Citādi stresa līmenis ļoti ātri var izaugt lielāks par pašu saimnieku. Endijs Bērziņš

šefpavārs, restorānu ķēdes Vairāk saules līdzīpašnieks

Iekārtojot restorānu, noteikti jāņem vērā, ka skopais maksā divreiz, trīsreiz un pat četras reizes. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka visas mēbeles pasūtu tikai pie personiski pazīstamiem galdniekiem.

Lai gan šāds risinājums ir dārgāks, tas atmaksājas. Mēs paši tagad renovējam vienu no saviem restorāniem, un tur ir tāds servants, kurā tiek glabāti galda piederumi.

Tas tur ir bijis piecarpus gadu, katru dienu šīs mēbeles atvilktnes tiek virinātas 130-140 reižu, bet servants joprojām tehniski ir kā jauns. Ir arī daži knifi attiecībā uz galdu virsmu. Ne katrs materiāls ir tāds, ka uz tā bez sekām var likt karsta ēdiena šķīvi.

Man ļoti patīk taizemiešu virtuve, es pats esmu strādājis Taizemē par pavāru. Tajā pašā laikā man nepatīk, ka ļoti bieži jauni restorāni sabrauc auzās ar cenām.

Nu nemaksā šie eksotiskie ēdieni sešus septiņus latus! Es domāju, ka publikai patlaban nepieciešamais koncepts ir «Ēd ātri, lēti, garšīgi un ej prom». Varis Lāzo

Reklāmas aģentūras Adell Saatchi&Saatchi direktors

Šādām vietām galvenā reklāma ir - lai ēdiens labi garšo, lai ir laba atmosfēra un, protams, atbilstošas cenas. Ir jāsaprot auditorija, kas nāks uz šo restorānu, un kā šos cilvēkus uzrunāt. Vai tas būs dienas piedāvājums vai jauka atmosfēra vakaros. Tagad modē ir branči jeb brokastu un pusdienu apvienojums, iespējams, konkrētā vieta varbūt specializēsies uz biznesa pusdienām. Ja restorāns ir pilsētas centrā, tas pats par sevi būs reklāma garāmgājēju auditorijai, tas nav kā viesu nams mežā, kas ir galapunkts.

Taču, domājot par restorāna reklamēšanu, noteikti nedrīkst neko pārsolīt - stāstīt to, kā nav, un solīt to, ko nevar piedāvāt. Tad būs vilšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?