Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Vakariņās - vista

Domājot par ikdienas vakariņu ēdieniem, manuprāt, vistas gaļa ir visātrākā un arī veselīgākā izvēle. Tā tiešām ir pagatavojama 20- 30 minūtēs, turklāt tik maiga, ka pat pēc diezgan vēlām vakariņām, kā tas darbdienās nereti gadās, nav smaga sajūta.

Man garšo Austrumāzijas ēdieni, tāpēc es pati augu ziemu esmu pārtikusi no dažādiem vistas karijiem, tos papildinot ar dārzeņiem, bezpiedevu jogurtu un svaigu koriandru. Pie taizemiešu un indiešu karijiem esmu pieradinājusi arī bērnus. Bet visam ir savs mērs - pienākot pavasarim, karija pastas paciņas prasās aizvērt un vairs neredzēt. Tāpēc tagad, kamēr sezonas zaļumi un dārzeņi vēl nav sākušies, lūdzu Daily Special Cafᅢᄅ & Restaurant šefpavārei Sarmītei Neimanei receptes, ko vēl var pagatavot no vistas? Lūk, viņas idejas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vistu akniņas bekonā un rozmarīnā

4 personām vajadzēs: 1 kg vistu aknu, 200 g bekona (cūkas krūtiņa), 50 ml rapšu eļļas, 2 zariņi rozmarīna, sāls pēc garšas

1. Vistu aknas nomazgā, pārgriež uz pusēm, cep eļļā uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz galam neizcepot, pārkaisa ar sāli.
2. Ietin gareniski sagrieztā bekonā un uz karstas pannas vēlreiz ātri apcep no abām pusēm un atstāj uz noņemtas pannas nogatavināties.
3. Šādi apcepras akniņas var pievienot kā sastāvdaļu lapu salātiem vai atsevišķi kā karsto uzkodu

Bez nosaukuma

10 porcijām vajadzēs: 1,4 kg vistu filejas, 100 g vistu aknu, 130 g kūpināts cūkgaļas šķiņķa, 150 g atkaulotu vistu šķiņķu, 30 g saldā krējuma, 1 olas dzeltenums, 2 zariņi pētersīļu, 450 g skābā krējuma, 100 g rīvēta siera, 10 g angļu sinepju, 4 daiviņa ķiploka, 200 g dārzeņu buljona, šķipsna melno piparu.

1. Vistas filejas sagatavo pa porciju gabaliem (apmēram 110 g uz porciju), iegriež kabatiņas.
2. Sieru sajauc ar krējumu, sinepēm, sāli.
3. Vistas filejas atgriezumus, atkaulotos vistas šķiņķus, šķiņķi un vistu akniņas samaļ, pievieno ar sieru saujaukto krējumu.
4. Masai pievieno sasmalzinātus zaļumus, maltus melnos piparus, sāli, olas, saldo krējumu un sastrādā vijīgā masā.
5. Masu pilda vistas filejā izveidotajā kabatiņā.
6. Vistas filejas kārto cepešpannā, pārlej ar karstu buljonu, pārkaisa ar sāli, kaltētus dārzeņus un tvaicē 100 grādos 30-40 minūtes.

Vistas stilbiņi ar garšvielām

4 personām vajadzēs: 1,2 kg vistu stilbiņu, 40 ml rapšu eļļas, 1 ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas, 5 g maltas asās paprikas, 2 daivas ķiploka, 4 g raudenes, 4 g čili, 3 g malti melnie pipari, 1 tējk. kartupeļu cietes, sāls pēc garšas.

1. Vispirms pagatavo marinādi - sajauc eļļu, citronu sulu, papriku, raudeni, čili pulveri vai čili mērci, melnos piparus, sāli.
2. Vistu stilbiņu ieziež ar marinādi, apsedz un atstāj marinēties istabas temperatūrā vismaz 1h.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180- 200C.
4. Vistas stilbiņus liek uz cepešpannas, cep cepeškrāsnī apmēram 40 min., līdz tie kļūst brūni, čagani un kraukšķīgi.
5. Pasniedz ar sarkano papriku, selerījas stienīšiem, cukini, dekorē ar dīkstiem un kresēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?