Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Valentīndienas vakariņas

Tiem, kas Valentīndienā plāno arī gatavot ēdienu, Blaumaņielas restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss iesaka trīs receptes, ko viņš izvēlējies ne tikai tāpēc, ka garšīgi, bet arī citu skaidru mērķu dēļ - pastas un vistas ēdiens ar avokado jāgatavo, jo vakara iesākumā svarīgi nodrošināties ar enerģijas lādiņu. Savukārt spinātu salātiem pievienotais ingvers uzlabo asins cirkulāciju, kas var noderēt vakara gaitā. Turpretī granātābols ir senās dievietes Afrodītes auglis, kas simbolizē mūžīgo jaunību, skaistumu un mīlestību.

Desertā zemenes - jo tās ir viens no pasaulē pazīstamākajiem afrodiziakiem - šajās ogās ir daudz cinka, kas palīdz radīt testosteronu. Izslavēti afrodiziaki ir arī kardamons un vaniļa, turklāt vaniļu uzskata arī par smadzeņu darbības uzlabotāju - tas stimulējošām sarunām pie deserta!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vistas saltimbocca ar avokado un pastu

Sastāvdaļas: pasta Tagliatelle, 2 vistas filejas, 2 lielas šķēles prošuto vai līdzīga šķiņķa, salvijas lapas, 2 ēd. k. olīveļļas, 5 ēd. k. marsalas vai šerija, jūras sāls, pipari, sviests, 1 citrons, 1 avokado, parmezāns
1. Katlā ielej ūdeni pastai, pievieno jūras sāli un uzvāra. Katru vistas fileju sagriež četros gabalos, apkaisa ar garšvielām. Uz katra gabaliņa uzliek vienu salvijas lapu un aptin ar gabalu prošuto šķēles. Uzkarsē pannu un mazliet apcep vistu olīveļļā no abām pusēm. Pēc tam vistas gabaliņus ieliek krāsnī uz 10 minūtēm 160 grādos.
2. Pannu nenotīriet! Karstajā pannā ieliek sviestu un ļauj tam pilnībā izkust, tad pārlej ar marsalu un nogriež uguni. Nomizo avokado un sagriež šķēlēs.
3. Vāra makaronus, līdz tie ir gatavi, bet vēl stingri pēc tekstūras - al dente - pa zobam! Nokāš sietiņā, tad liek atpakaļ katlā, kur atstāj pavisam mazliet ūdens. Pievieno citrona miziņu un sulu, parmezāna sieru un mazliet olīveļļas, visu sajauc un liek uz šķīvja. Virsū kārto vistas gabaliņus, dekorē ar avokado šķēlēm un apkārt aplej marsalas mērci no pannas.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 150 g spinātu lapu, 2 g svaigi sasmalcināta ingvera, 1/2 tējk. valriekstu eļļas, 2 1/2 ēd. k. zemesriekstu eļļas, 1 tējk. medus, 4 ēd. k. svaigas apelsīnu sulas, 12 valriekstu, 2 ēd. k. brūnā cukura, 1/2 granātābola sēklu, jūras sāls, pipari

1. Spinātu lapas nomazgā un nosusina. Pārgriež granātābolu uz pusēm un uzsit ar karoti no ārpuses, lai izspiestu sēklas. Saglabā sulu salātu mērcei.
2. Mērcei: sajauc ingveru, valriekstu un zemesriekstu eļļas, medu, apelsīnu sulu, granātābola sulu, sāli un piparus. Uz pannas apgrauzdē valriekstus bez eļļas, pievieno brūno cukuru, mazliet jūras sāls un karamelizē riekstus.
3. Sajauc spinātu lapas ar mērci un liek uz šķīvja, virsū liek valriekstus un granātābola sēklas. Ieteicams pasniegt kopā ar olīveļļā apgrauzdētu maizīti un augļu sarkanvīnu.

Kardamona kapučīno un zemenes ar vaniļas saldējumu

Sastāvdaļas: 100 ml piena, 1 tējk. medus, kardamons, apelsīns, 1 kanēļa standziņa, sauja zemeņu, 1 ēd. k. baltās šokolādes, 1 cepums, vaniļas saldējums
1. Katliņā lēnām uzkarsē pienu kopā ar medu, kardamonu, apelsīna miziņu un kanēli. Nevāra!
2. Sagriež zemenes kubiņos, saskalda šokolādi un cepumus rupjos gabaliņos un visu samaisa kopā. Pēc izvēles var pievienot mazliet liķiera.
3. Izlej pienu caur sietiņu un sakuļ līdz maigām putām, ielej glāzē. Uzliek zemenes uz šķīvja un pievieno bumbiņu vaniļas saldējuma.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?