Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Valsts zemes dienestu atstāj gandarīta par padarīto

Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga jau pavasarī bija informējusi Tieslietu ministrijas vadību un savus kolēģus, ka atbildīgo amatu ir «grūti savienot ar privātās dzīves aspektiem». Viņas atlūgums nebija pārsteigums arī Tieslietu ministrijas valsts sekretāram Raivim Kronbergam, kurš Dienai ceturtdien atzina: «Ir ļoti žēl, jo nav viegli atrast tādus augsta līmeņa vadītājus.

Viņas darbu mēs vērtējam ļoti atzinīgi.» E. Baklāne-Ansberga esot izaugusi tieslietu sistēmā, kur nostrādājusi vairāk nekā desmit gadu, «un šādi cilvēki ir ļoti vērtīgi». Valsts sekretārs cer, ka viņa atgriezīsies valsts pārvaldē.

Nākamo VZD vadītāju ministrija vispirms meklēs tās padotības iestādēs, bet, ja neizdosies, tad - visā valsts pārvaldē. «Konkurss ir pēdējā iespēja,» piebilda R. Kronbergs, atgādinot, ka bez rezultātiem beidzās ne tikai konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu, bet tikpat neveiksmīgi noslēdzās arī konkurss uz Maksātnespējas administrācijas direktora amatu. R. Kronbergs neslēpj, ka tāda līmeņa vadītāji vēlas arī labu atalgojumu. Tieslietu ministrijas valsts sekretārs teica, ka E. Baklāne-Ansberga ir laba vadītāja, tāpēc viņa automātiski tikusi apstiprināta amatā atkārtoti pēc pirmā pilnvaru termiņa beigām. Valsts zemes dienestu viņa sāka vadīt 2010. gada augustā. Šajā postenī E. Baklāne-Ansberga būs līdz 18. augustam. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) pašlaik ir atvaļinājumā, arī viņa vērtējums bija atzinīgs, bet par kandidātiem uz VZD ģenerāldirektora amatu viņš konsultēšoties arī ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) un Valsts kancelejas direktoru Mārtiņu Krieviņu.

Koalīcijas partneriem - Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājam Augustam Brigmanim un Vienotības frakcijas priekšsēdētājas vietniekam Edvardam Smiltēnam - VZD vadītājas lēmums atstāt amatu bijis pārsteigums. Viņiem arī nebija informācijas, kāpēc tas ir noticis. E. Smiltēns tikai piebilda, ka līdz šim par viņas darbu bija dzirdējis labas atsauksmes. Pēdējā laika kaislības ap augstiem posteņiem valsts pārvaldē politiskajos kuluāros ikreiz, kad notiek kādas pārmaiņas, rada aizdomas, vai nav mēģinājumu amatā ielikt kādu savējo. Tieslietu ministrijas pārstāvji to pilnīgi noraida. Neoficiāla informācija ir, ka nodoms mainīt darbu saistīts ar vēlmi veltīt vairāk laika ģimenei un bērniem.

E. Baklāne-Ansberga Dienai nevēlējās to konkretizēt, vienīgi apstiprināja, ka tie ir «ļoti privāti iemesli», kuru dēļ viņa vēloties paņemt pauzi, jo VZD vadītāja darbs ir ļoti intensīvs un prasa daudz laika un lielu enerģiju. Taču viņa pieļauj iespēju pēc laika atgriezties valsts pārvaldē, jo «šis darbs man deva lielu gandarījumu». Kopā ar kolēģiem arī esot domājusi, kurš varētu būt piemērotākais brīdis, kad šīs pārmaiņas īstenot, un darbs esot organizēts tā, lai nākamais vadītājs varētu veiksmīgi turpināt iesākto. Tagad esot sagatavoti priekšnoteikumi, lai turpmākajos gados īstenotu kadastra attīstības programmu. Saskaņošanai Tieslietu ministrijā ir sagatavots jauns Valsts kadastra likumprojekts, kā arī nosacījumi jaunas kadastra informācijas sistēmas izveidei. VZD vadītājas mērķis bijis izveidot modernu kadastru, kas atbilstu valsts un lietotāju interesēm. E. Baklāne-Ansberga uzskata, ka Valsts zemes dienests šajos gandrīz sešos gados ir mainījies, «ir vērsts uz sabiedrības interešu saklausīšanu», kļuvis par klientiem atvērtu iestādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?