Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vasaras baudītājiem

Vasarai raksturīgās gaišās krāsas, kā jau katru gadu, sezonas pilnbriedā izpaužas vīna izvēlē. Vīnu mīļotāju ikdiena nav iedomājama bez baltajiem vīniem. Daudziem no mums šie vīni asociējas ar vieglumu un svaigumu, ko tie sniedz tveicīgajās dienās.

2012 Borgo Viscone Friulano, Friuli, Itālija - baltvīns.

Lieliski šim laikam piestāv elegantais un modīgais Friulano no Itālijas ziemeļu apgabala Friuli. Ģimenes uzņēmums Borgo Viscone savu reputāciju guvis ar aromātiskiem un bagātīgām garšas īpašībām apveltītiem baltvīniem, kā arī cienījamiem sarkanvīna paraugiem no vietējām šķirnēm. Dibināts pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū, mūsdienās tas ir atzīts par vienu no apgabala vīna autoritātēm, kurš ražo ļoti atšķirīgus stila produktus, akcentu liekot ne tikai uz vēsturiskajām tradīcijām, bet arī izmantojot dažādus mikroklimatus, audzējot vīnogas, kā arī modernas tehnoloģiskās iespējas.

Borgo Viscone Friulano vīns izceļas ar izteikti vasarīgu un vieglu stilu. Veidots no Friuli apgabala lepnākās iezemietes - Friulano vīnogu šķirnes, tas sniegs lielisku baudījumu demokrātiska baltvīna cienītājiem. Tam piemīt patīkama salmu dzeltena krāsa. Augu valsts spraigais aromāts, kurā dominē vasaras ziedu nianses apvienojumā ar nobriedušu bumbieru un ābolu notīm, neatstās vienaldzīgu viserudītāko vīna baudītāju. Vīna garšā pārpilnā augļu bagātība lieliski rezonē ar dzēlīgu skābes apjomu un mineralitāti. Tā demokrātiskais stils un garšas īpašības izpaužas daudzšķautņainā saderībā ar ēdienu - jūras veltes, teļa gaļas cepetis, Āzijas tautu virtuve. Tas būs priekšzīmīgs pavadonis prošuto šķiņķim.

2012 Tommasi Le Fornaci, Lugana, Itālija - baltvīns.

Vecajā pasaulē tiek dedzīgi apspriesta jaunā vīnogu raža. Sevišķi aktuāla šī tēma ir Bordo un Burgundijas reģionos Francijā. Tieši pēdējo no tiem pagājušajā mēnesī sasniedza iespaidīgi nokrišņi krusas veidā, līdz ar to cietuši daudzi vīna dārzi. Ekspertu izteiktie vērtējumi un prognozes par ražas apjomu un iespējamo cenu nav iepriecinošas. Arī šā gada vēlais pavasaris Itālijas ziemeļos ir sniedzis savas korekcijas ražas kvalitātei. Tāpēc atliek vien ar pilnu sparu izbaudīt pērnā gada vīndaru sniegumu.

Kārtējais jaunums no Tommasi vīna darītavas ir šovasar sasniedzis Latvijas vīna veikalu plauktus. Tommasi Lugana veidošanai izmantotas īpaši atlasītas vīnogas no Le Fornaci vīna dārza. Vīna fermentācijai, kā arī nobriedināšanai tiek atvēlēti pieci mēneši, kurus tas pavada nerūsējošā tērauda tvertnēs. Tam piemīt lieliska struktūra un krāsa - sapņaini dzeltena ar mirdzoši zeltainu atspulgu. Šķīsts un rosīgs aromātā, uzsverot apburošas tropisko augļu notis, vīns ir veiksmīgi veidots, ar blīvu konsistenci, pēcgaršā trausls un spirdzinošs. Lieliskais līdzsvars starp eksotisko augļu un minerālu notīm lieliski izceļ vīna elegantumu. Tas kalpos par pievilcīgu aperitīvu, kā arī teicami pildīs savas funkcijas apvienojumā ar jūras veltēm, vieglām uzkodām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?