Sastāvdaļas: 400 g jauno kartupeļu, 150 g cukīni, 150 g
baklažāna, 150 g paprikas, 4 ēd. k. olīveļļas, 120 g tomātu,
pipari, sāls, 3 ķiplokdaiviņas, pa šķipsnai timiāna un raudenes,
100 g kazas siera, 8 ēd. k. piena
1. Kartupeļus nomazgā un liek
vārīties ar visu mizu. Pa to laiku sagriež cukīni un baklažānu
apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Katru šķēli apkaisa ar sāli un
novieto uz lieliem, lēzeniem šķīvjiem pastāvēt. Sāls izvilks no
dārzeņiem lieko mitrumu un sūrumu, kas īpaši piemīt
baklažāniem.
2. Cukīni, papriku un baklažānu šķēlītes nosusina
ar papīra dvieļiem un pannā sakarsētā olīveļļā apcep no abām pusēm
zeltainas (labāk cept atsevišķi, jo baklažāni briesmīgi alkatīgi
uzsūc eļļu, bet tas nekas, jo pēc brītiņa tie atkal sāk to atdot
pannai).
3. Apceptos cukīni un baklažānus atkal izliek uz papīra
dvieļiem, lai uzsūcas liekā eļļa. Pa to laiku nomizo vārītos
kartupeļus un sagriež pabiezās šķēlēs. Arī tomātus sagriež.
4.
Cepamo formu mazliet ieziež ar olīveļļu, tajā pamīšus liek dārzeņu
šķēles: kartupeļus, tomātus (krāsainībai var arī dzeltenos), ceptos
cukīni un baklažānus. Pārkaisa ar rozmarīnu, sāli, pipariem un
spiedē izspiestiem ķiplokiem.
5. Kazas sieru liek bļodiņā un ar
dakšiņu saspaida, tad pievieno pienu un visu rūpīgi izmaisa.
6.
Siera un piena maisījumu pārlej dārzeņiem un liek cepties 180-200
grādos apmēram 15 minūtes.