Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Vasaras veltes

Kad zemenes beigušās, šķiet, nākamais lielākais vasaras gardums ir mazsālītie gurķīši - stingri un kraukšķīgi, skaisti zaļi. Pēc šīs receptes gatavotie gurķi ir gatavi ēšanai nākamās dienas vakarā. Receptē minēto sastāvdaļu daudzumu sāla vai nu trīslitru burkā, vai aptuveni tikpat liela tilpuma māla podā. Ar garšaugiem un garšvielām šajā gadījumā neaizraujas, jo, pieliekot par daudz, piemēram, upeņu lapas, tās nevis dod garšu, bet ātri saglumē. Šajā receptē gurķiem neliek klāt arī cukuru, taču esam recepti pārbaudījuši - pēc tās gatavotie gurķi pazūd momentā!

Savukārt dārzeņu sacepums domāts īstiem gardēžiem - dārzeņu izvēle raisa asociācijas ar atpūtas mirkļiem Vidusjūras zemēs. Vislabāk garšo silts, tikko no krāsns, kopā ar glāzi laba vīna.

Desertā - aromātiska un ļoti viegli pagatavojama plātsmaize ar vasaras ogām un augļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gardā plātsmaize 6. Virsū saliek ogas un visu vēl

Sastāvdaļas: 1 iepakojums saldētās kārtainās mīklas, 400 g skābā krējuma (25%), 1 ola, 10 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. vaniļas cukura, ogas vai rabarberi atkarībā no sezonas vai tā, kas kuram garšo
1. Mīklas plāksnītes atkausē un izvieto uz cepešpannas, kas ieziesta ar eļļu. Kad plāksnītes atlaidušās, tās izlīdzina viendabīgā plāksnē un sadursta ar dakšiņu.
2. Liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 2-3 minūtēm.
3. Izņem mīklu no krāsns un, tā kā tā ir drusku sarāvusies, atkal izspaida un izlīdzina, vēlreiz sadursta ar dakšiņu, lai mīkla neuzpūstos.
4. Pēc 10 minūtēm mīklu atkal liek cepeškrāsnī 170-180 grādos, cep, kamēr tā kļūst zeltaina.
5. Bļodiņā sakuļ olu ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno krējumu un sakulto masu pārlej mīklai tā, lai nelītu pāri maliņām.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas trīs litru burkai: gurķi, upeņu lapas, ķiršu lapas, vīnogu lapas - no katra veida pa divām, 2 ēd. k. sāls uz katru litru ūdens, īkšķa garuma mārrutka sakne, notīrīta un gabaliņos sagriezta, 3 lielas ķiploka daiviņas vai galviņa maza ķiploka, diļļu kāti un ziedi, estragona zariņš (pēc vēlēšanās)
1. Nomazgātus gurķus cieši saliek burkā vai podā pamīšus ar lapām, ķiplokiem un mārrutkiem.
2. Burkas vai poda virspusē uzliek diļļu kātus un ziedus. Uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā sāli un karsto sālsūdeni pārlej gurķiem tā, lai tie būtu pilnībā nosegti.
3. Burkai uzliek vāku, bet nenoslēdz. Podam pārliek koka dēlīti un uzliek kādu slogu.
4. Nākamās dienas vakarā viegli iesālījušies būs mazākie gurķi, aiznākamajā dienā būs gatavi arī lielākie. Tad arī tie uzreiz ir jāēd, pārāk ilgi tos nevar glabāt, jo saglumēs.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 400 g jauno kartupeļu, 150 g cukīni, 150 g baklažāna, 150 g paprikas, 4 ēd. k. olīveļļas, 120 g tomātu, pipari, sāls, 3 ķiplokdaiviņas, pa šķipsnai timiāna un raudenes, 100 g kazas siera, 8 ēd. k. piena
1. Kartupeļus nomazgā un liek vārīties ar visu mizu. Pa to laiku sagriež cukīni un baklažānu apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Katru šķēli apkaisa ar sāli un novieto uz lieliem, lēzeniem šķīvjiem pastāvēt. Sāls izvilks no dārzeņiem lieko mitrumu un sūrumu, kas īpaši piemīt baklažāniem.
2. Cukīni, papriku un baklažānu šķēlītes nosusina ar papīra dvieļiem un pannā sakarsētā olīveļļā apcep no abām pusēm zeltainas (labāk cept atsevišķi, jo baklažāni briesmīgi alkatīgi uzsūc eļļu, bet tas nekas, jo pēc brītiņa tie atkal sāk to atdot pannai).
3. Apceptos cukīni un baklažānus atkal izliek uz papīra dvieļiem, lai uzsūcas liekā eļļa. Pa to laiku nomizo vārītos kartupeļus un sagriež pabiezās šķēlēs. Arī tomātus sagriež.
4. Cepamo formu mazliet ieziež ar olīveļļu, tajā pamīšus liek dārzeņu šķēles: kartupeļus, tomātus (krāsainībai var arī dzeltenos), ceptos cukīni un baklažānus. Pārkaisa ar rozmarīnu, sāli, pipariem un spiedē izspiestiem ķiplokiem.
5. Kazas sieru liek bļodiņā un ar dakšiņu saspaida, tad pievieno pienu un visu rūpīgi izmaisa.
6. Siera un piena maisījumu pārlej dārzeņiem un liek cepties 180-200 grādos apmēram 15 minūtes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?