Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Svētdiena, 29. decembris
Solveiga, Ilgona

Veģetāri ēdieni silda arī ziemā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Man patīk
M
Bildē sautētas veģetārieša smadzenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kartupelis pildīts ar biezpienu un kaperu

DIVĀM PORCIJĀM VAJADZĒS: 1 lielu kartupeli, 150 g biezpiena, 1 olu, 50 g kapera, 100 g rīvēta parmesana siera, 200 g diētiskā jogurta Zilonītis, maurlociņus, eļļu
Vārītu kartupeli pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj vidu. Abas tupeņa pusītes apslaka ar eļļu un liek cepties krāsnī, kamēr pusītes kļūst zeltaini brūnas.
Izgrebtos kartupeļu vidučus liek metāla bļodiņā, samaisa ar biezpienu un kārtīgi izmīca līdz viendabīgai masai. Pievieno mazliet kapera, vēl kārtīgi apmaisa, pievieno maurlociņus. Šo masu pilda kartupeļu ligzdiņās, pārziež ar olu un uzkaisa sieru. Cep krāsnī, kamēr gatavs. Pasniedz ar biezpiena, jogurta un kapera mērci (šīs sastāvdaļas sablenderē), dekorē ar maurlociņiem

Veģetārā lazanja

PAGATAVOŠANAI VAJADZĒS:
lazanjas makaronu plāksnes, cukini, baklažānus,
krāsaino papriku,
sīpolus, tomātu pastu
un tomātu mērci, cukuru, pienu, muskatriekstus,
miltus, sviestu, sāli pēc garšas
Lazanju gatavo pannā ar augstām malām. Produktu daudzums atkarīgs no ģimenes locekļu ēstgribas un pannas lieluma
Cukini un baklažānus sagriež ripiņās, krāsaino papriku un sīpolus -salmiņos.
Dārzeņus apcep, pievieno mazliet tomātu pastas, cukuru un nedaudz ūdens. Visu mazliet pasautē.
Bešameles mērcei katliņā izkausē sviestu, tad pieber miltus un mazliet uzkarsē, pielej pienu un uzkarsē. Tad pieber naža galu sāls un muskatriekstu.
Pannā kārto lazanju. To sāk un beidz ar dārzeņu rindu.
Tātad 1.rinda - apceptie dārzeņi, virsū var uzkaisīt mazliet siera. 2.rinda - lazanjas makaronu plāksnītes,
3. rinda - dārzeņi, 4.rinda - lazanjas makaronu plāksnītes, 5.rinda - bešameles mērce,
6. rinda - lazanjas plāksnītes, 7.rinda - dārzeņi.
Pa virsu bagātīgi pārkaisa sieru, kas labi kūst. Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī (150 grādu) un cep 40 minūtes. Gatavu lazanju griež gabalos un pasniedz ar tomātu mērci.

Bez nosaukuma

Katra saimniece var pati izvēlēties, kādus dārzeņus likt paellā.
Kubiņos sagriež papriku, cukini, baklažānus, sīpolu, pievieno tomātus bez sēkliņām. Saulē kaltēti tomāti ēdienam piešķir pikantumu, tāpēc ieteicams izmantot arī eļļu, kurā tomāti uzglabājas
Nedaudz šīs eļļas uzlej uz pannas, tajā apcep visus dārzeņus un ļauj tiem mazliet pasutināties. Pēc tam pievieno iepriekš novārītus rīsus Alborio vai parastos un atkausētus zaļos zirnīšus.
Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu parmesana sieru un sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem.
Interesanta un garšīga ir parmesana siera groziņā pasniegta paella. Groziņa pagatavošana: uz pergamenta šķīvja platumā uzber parmesana sieru un izlīdzina, liek mikroviļņu krāsnī apmēram uz 20-30 s, lai siers tikai sāk kust. Tad to ņem laukā. Sieru no pergamenta ātri «izmet» uz otrādi apgrieztas bļodas, pagaida, līdz siers ir atdzisis un pieņēmis bļodas formu. Tad siera grozu liek uz šķīvja un tajā liek gatavo paellu.
Labu apetīti!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?