Veģetāri rudens ēdieni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Biešu, ābolu un ķirbju salāti ar kresēm, mājas
4 PORCIJĀM VAJADZĒS: lielu bieti, lielu ābolu, 150 g ķirbja, 50 g krešu, 100 g mājas siera, 30 g olīveļļas, 20 g sarkanvīna etiķa, sāli, svaigi maltus piparus
Nomazgā un nomizo ābolu, bieti un ķirbi. Sagriež ābolu un ķirbi, liek lielā traukā, pievieno kreses, sarkanvīna etiķi un olīveļļu, visu samaisa, tad pievieno sagriezto bieti (ja to pievieno ātrāk, dārzenis sakrāsos pārējās sastāvdaļas), tad pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisa un liek šķīvjos. Virsū kārto mājas sieru un vēl uzber svaigi maltus piparus.
Baklažānu un valriekstu biezenis ar biešu un bu
4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 2 lielus baklažānus, 2 ķiploka daiviņas, buntīti svaiga koriandra, sarkano čili piparu, ēd.k. graudu sinepju, 2 ēd.k. majonēzes, laima augli, tējk. medus, lielu burkānu, bieti, 1 l eļļas (čipsu cepšanai), sāli, svaigi maltus piparus
Baklažānus sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī 200° temperatūrā uz 40 min. Bieti un burkānu, un sagriež smalkās šķēlēs. Katliņā uzkarsē eļļu un tajā iemet cepties čili piparu, lai eļļa iegūst pikantu garšu (pirms cepšanas piparu nedaudz iegriež). Kad pipars apcepies, to izņem un eļļā liek cepties smalki sagrieztu burkānu, līdz tas kļūst brūns. Tad burkānu izņem no eļļas ar putu karoti un liek uz salvetes, lai notek eļļa. To pašu atkārto ar bieti. Kad baklažāni gatavi, iegremdē tos uz brīdi aukstā ūdenī un noņem mizu. Baklažānu mīkstumu smalki sakapā, pievieno burkānu un biešu čipsus, sāli un svaigi maltus piparus, kā arī smalki sakapātas ķiploka daiviņas, medu, sinepes, majonēzi, koriandru un laima sulu, visu samaisa. Ēdienu dekorē ar apcepto čili piparu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!