Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Veide atkal labākais Latv ijā

Aizraujošā cīņā Burtnieku novada SCO Centrs trasē pēc gada pārtraukuma par Latvijas čempionu BMX riteņbraukšanā kļuva Rihards Veide, apsteidzot pārējos izlases līderus Kristenu Krīgeru un Edžu Treimani. «Kopumā gonka bija ļoti forša, jo cīņa par uzvaru katrā braucienā bija vienkārši izcila,» laikrakstam Diena norādīja valstsvienības treneris Ivo Lakučs. Tiesa, viņš atkārtoja, ka šāda veida sacensības neilgi pirms sezonas svarīgākajiem startiem nav vēlamas.

«Tā kā to nosaka Starptautiskā federācija, mums nav variantu, kā vien šīs sacensības aizvadīt, taču neslēpšu, ka esmu pret tām, jo nedēļu pirms Eiropas čempionāta mums tāda cīņa savā starpā nav vajadzīga,» uzsvēra Lakučs. «Pats esmu bijis braucējs un zinu, ko tas prasa. Savās mājās jau gribas uzvarēt un būt labākajam, tāpēc, sitoties par Latvijas čempiona titulu, zaudējam tik vērtīgās emocijas.»

Elites grupā uzvarētājs tika noteikts trīs braucienos. Pirmajā uzvarēja Edžus Treimanis, savukārt Rihards Veide bija pārāks otrajā un trešajā, gūstot uzvaru summā. Junioru konkurencē spēcīgākie bija Helvijs Babris un Lelde Šuma, dāmu konkurencē favorītes statusu attaisnoja Sandra Aleksejeva.

Priekšā divi čempionāti

Sacensībās gan nepiedalījās Latvijas vadošais BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, kā arī gana spēcīgie Kristers Lejiņš un Elvis Puroms. «Māris Amerikā pēc sava plāna gatavojas Eiropas čempionātam. Jau nedēļas vidū viņš dosies uz Nīderlandi, kur jāaizstāv pirms gada izcīnītais tituls. Arī mēs ceturtdien ieradīsimies sacensību norises vietā,» atklāja Lakučs. Štrombergs būs starp sacensību galvenajiem favorītiem, taču treneris cer, ka cīņā par augstām vietām iesaistīsies arī Treimanis un Veide. «Lai gan pēdējais nozīmīgais starts Eiropas spēlēs Baku mums nebija veiksmīgs, puiši nav pēc tā sašļukuši, jo mēs šajās sacensībās braucām ļoti ieturēti. Gadu pirms olimpiādes mums nav vajadzīgas tās īpašās sajūtas. Vairāk gribam tās iegūt nākamgad, lai tās mūs psiholoģiskajā virsotnē nes pirms olimpiskā starta,» Lakučs norādīja, ka starts Eiropas spēlēs, kur Treimanis, Veide un Krīgers nespēja sasniegt finālu, lai gan bija starp favorītiem, nebija starp prioritātēm šosezon.

Nīderlandē Eiropas čempionāta laikā tiek solīts 29 grādu karstums, taču tam nevajadzētu kļūt par problēmu. «Māris jau tikai tādā temperatūrā Amerikā dzīvo, arī pārējie jau pie svelmes ir pieraduši. Viss būs kārtībā,» uzsvēra Lakučs. Jūlija beigās Beļģijā paredzēts arī pasaules čempionāts, kas būs šīs sezonas nozīmīgākās sacensības Latvijas vadošajiem braucējiem.

Uz Rio, visticamāk, divatā

Ne tik cerīga aina šobrīd paveras Nāciju rangā, pēc kura nākamgad tiks dalītas olimpiskās ceļazīmes. Priekšā esošie Nīderlandes un Francijas sportisti ar labu sniegumu Eiropas spēlēs un Pasaules kausā nodrošinājuši savām nācijām vērtīgus punktus, un latviešiem būs sarežģīti viņus apsteigt cīņā par vietu četriniekā, lai iegūtu trīs kvotas dalībai nākamās vasaras olimpiskajās sacensībās. «Skats uz Nāciju rangu ir bēdīgs. Ne tāpēc, ka mums nebūtu rezultāta, bet tāpēc, ka citas valstis ļoti plānveidīgi un pārliecinoši iet uz to, lai iegūtu trīs ceļazīmes. Jāņem vērā, ka nācijas, ar kurām mums jāsacenšas, iegulda šajā sportā lielus līdzekļus, rīko savās mājas trasēs pasaules un Eiropas čempionātus. Mūsu nav tik daudz. Ja vien mūsu līderi Māris un Edžus nesāks vinnēt visus Pasaules kausus, pasaules un Eiropas čempionātus pēc kārtas, uz trijām vietām mums cerību ir maz,» atzina Lakučs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BMX

Latvijas čempionāts
Elite, kungi: 1. R. Veide (MŠA) 5 punkti, 2. K. Krīgers (Mītavas kumeļi) 10, 3. E. Treimanis (MŠA) 11
Juniori: 1. H. Babris (MŠA) 4, 2. P. Kalniņš (Ozolēni) 9, 3. K. Brikmanis (Si-Zi/Smiltene BJSS) 11
Dāmas: 1. S. Aleksejeva (Tālava/VBSS) 4, 2. L. Šuma* (Tālava/VBSS) 5, 3. K. Elste* (Mārupe) 9
*Startēja junioru konkurencē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?