Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vēl var pieteikties atbalstam

Uzņēmums Latvenergo vēl aizvien aicina trūcīgas un maznodrošinātas personas, kā arī daudzbērnu ģimenes pieteikties atbalstam elektrības rēķina nomaksai.

Proti, trūcīgām un mazturīgām personām par pirmajām 100 patērētajām kilovatstundām (kWh) mēnesī tiek piemērots tā dēvētais Starta tarifs, kas šogad ir 0,1164 eiro par kilovatstundu. Savukārt daudzbērnu ģimenēm Starta tarifs tiek piemērots par pirmajām 300 patērētajām kilovatstundām mēnesī. Par daudzbērnu ģimeni uzskata mājsaimniecību ar trīs un vairāk nepilngadīgiem bērniem. Daudzbērnu ģimenes atbalstam var pieteikties Latvenergo. Ja pieteikums tiks iesniegts līdz 19. datumam, atbalsts tiks piešķirts jau no kārtējā mēneša, bet, ja pēc šī datuma, tad atbalsts tiks piemērots no nākamā mēneša.

Trūcīgām un mazturīgām daudzbērnu ģimenēm atbalstu piemēro par pirmajām 400 patērētajām kilovatstundām mēnesī - jāpiebilst, ka atbalsts par patērētajām 100 kWh mēnesī beigsies līdz ar trūcīgās personas statusa izbeigšanos, bet 300 kWh mēnesī paliks līdz gada beigām.

Trūcīgām un maznodrošinātām personām pašām nav jāvēršas Latvenergo, tām tikai savas pašvaldības, kurā deklarēta dzīvesvieta, sociālajam dienestam jāpaziņo ar Latvenergo noslēgtā līguma numurs. Ja līgumu ar Latvenergo ir noslēdzis namu apsaimniekotājs vai dzīvokļa īpašnieks, tad jāpaziņo šā līguma numurs. Arī kopīpašumā, kurā dzīvo vairākas ģimenes un ir tikai viens skaitītājs, trūcīgā mājsaimniecība var saņemt atbalstu, tikai atkal - jāpaziņo līguma numurs uzņēmumam Latvenergo.

Trūcīgas personas statusu var iegūt, ja vidējie ienākumi mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro. Savukārt maznodrošinātas personas statusu piešķir pašvaldības, un ienākumu slieksnis, lai statusu iegūtu, katrā pašvaldībā ir atšķirīgs. Piemēram, Rīgā maznodrošinātā statusu var iegūt personas, kuru vidējie ienākumi mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 320 eiro. Tātad maznodrošināto personu vidū ir visi minimālās algas saņēmēji, ja viņiem nav citu ienākumu papildus algai un nav citu nekustamo īpašumu, izņemot mājokli, kurā persona dzīvo. Savukārt, piemēram, Rēzeknē maznodrošinātā statusam kvalificējas personas ar ienākumiem līdz 260 eiro mēnesī. Jāpiebilst, ka 37 pašvaldības maznodrošinātā statusu vispār nepiešķir. Gan trūcīgā, gan maznodrošinātā statusu var iegūt pašvaldības, kurā deklarēta dzīvesvieta, sociālajā dienestā.

Samazināto rēķinu trūcīgas un maznodrošinātas personas saņem otrajā mēnesī pēc minēto statusu iegūšanas. Tātad, ja persona februārī iegūst trūcīgā vai maznodrošinātā statusu, tad samazināto rēķinu viņa saņems aprīlī, lai norēķinātos par martu.

Janvāra beigās Latvenergo atbalstu piešķīra 49 000 trūcīgu un maznodrošinātu mājsaimniecību, kas pieteicās atbalstam. Datus no pašvaldībām Latvenergo saņem mēneša sākumā.

Jāpiebilst, ka pašvaldību sociālie dienesti Latvenergo datus par trūcīgām un maznodrošinātām personām, kurām pienākas atbalsts, iesniedz reizi mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?