Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Viegli, veselīgi - tepat no dārza

Līdz ar vasaras sākšanos virtuvē noliekam malā kompotus un ziemas krājumus, jo beidzot atkal ir iespēja ēst svaigus sezonas augļus un dārzeņus - uztura daudzveidības ziņā šis īsts ziedu laiks (gan burtiski, gan metaforiski), jo veselīgu un vieglu ēdienu gatavošanai nepieciešamās izejvielas ir tepat pa rokai, - teic restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss.

Pirmos panākumus pavārmākslā viņš guva savā dzimtajā pilsētā Vilhelmshāvenā Vācijā, bet vēlāk Fabians strādājis par pavāru Ziemeļvācijas salās, Itālijā, Francijā un Portugālē, mācoties no izciliem šefpavāriem un krājot pieredzi. Nu jau vairāk nekā gadu Fabians dzīvo Latvijā un saimnieko veselīga ēdiena restorānā Terra. Tagad viņš savās receptēs izmanto Latvijas dabas sniegtos labumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rabarberu un aveņu kokteilis

Rabarberu sīrupa sastāvdaļas (savāra visai vasarai): 2 kg rabarberu, 500 g cukura, 6 apelsīni, 4 ēd. k. citrona sulas, 2 vaniļas pākstis
Kokteiļa sastāvdaļas (1 personai): 40 ml rabarberu sīrupa, 20 ml aveņu ievārījuma, 1 šķēle laima, 160-200ml dzirkstoša vīna, ledus
1. Notīra un nomazgā rabarberus, sagriež mazos gabalos. Ievieto lielā katlā. Pārgriež apelsīnus uz pusēm un izspiež sulu (aptuveni 500 ml). Apelsīnu un citronu sulu lej katlā un vāra, līdz tā uzvārās, nogriež uz mazas uguns un ļauj karsēties, līdz rabarberi kļūst pavisam mīksti. Katla saturu ar visu rabarberu mīkstumu lej sietā, kas izklāts ar marli vai audumu, ļauj iztecēt sulai (aptuveni 1,3 l).
2. Pārgriež vaniļas pākstis uz pusēm un izkasa mīkstumu. Sulu ielej atpakaļ katlā, pievieno gan vaniļas pākstis, gan mīkstumu sulai un liek vārīties. Pievieno cukuru un ļauj karsēties 40 minūtes. Izņem pākstis un lej sīrupu tīrās pudelēs.
3. Kokteilim: glāzē ar ledu liek ievārījumu un sīrupu, pievieno dzirkstošu vīnu un laima šķēli. Pasniedz aukstu.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 4 peronām: 400 g rabarberu, 300 g tagliatelle (platu lentveida makaronu), 750 ml piena, 50 g mandeļu, 100 g ķiršu bez kauliņiem, 200 ml + 5 ēd. k. ķiršu nektāra, 140 g cukura, 1 paciņa vaniļas cukura, 1 ēd. k. kukurūzas cietes, 4 piparmētras zariņi

1. Uz sausas pannas aptuveni piecas minūtes apgrauzdē mandeles, visu laiku maisot. Noņem no uguns. Katliņā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru. Pienam pievieno tagliatelle un 40 g parastā cukura. Ļauj uzvārīties un vāra uz zemas uguns, bieži maisot, aptuveni 15 minūtes.
2. Notīra un nomazgā rabarberus, sagriež 4 cm platos gabalos. Uzvāra 200 ml ķiršu nektāra kopā ar rabarberiem, ķiršiem un 100 g cukura un ļauj vārīties aptuveni septiņas minūtes uz vidējas uguns. Pievieno cieti un 5 ēd. k. ķiršu nektāra, maisot karsē, līdz masa sabiezē.
3. Rupji sasmalcina mandeles. Nomazgā piparmētras, nokrata lieko mitrumu un noplūc lapiņas no kātiem. Izvieto tagliatelle un rabarberu masu uz šķīvja, dekorē ar piparmētru lapiņām un grauzdētām mandelēm.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 4 personām: 500 g rabarberu, 200 g fetas siera, 200 g jauno spinātu, 3 šalotes sīpoli, 1 sarkanais čili, 120 g medus, 2 ēd. k. sinepju sēklu, 100 ml ābolu etiķa, 5-6 ēd. k. olīveļļas, citrons, sāls, pipari, ķiploki, timiāns
1. Nomizo sīpolus un sakapā smalkos gabaliņos. Nomazgā čili piparu un sagriež gredzenos. Notīra un nomazgā rabarberus, sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē 2-3 ēdamkarotes eļļas, pievieno sīpolus, čili, sinepju sēklas, rabarberus un sautē. Pievieno medu, atšķaida ar etiķi un karsē, līdz sāk vārīties. Ļauj vārīties uz mazas uguns 30-35 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
2. Sadrupina fetas sieru uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Apslaka ar olīveļļu, pievieno mazliet ķiploku un timiānu. Liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 5-7 minūtes, tad izņem no krāsns.
3. Nomazgā spinātus un nokrata lieko mitrumu, izvieto uz šķīvja, virsū liek cepto fetas sieru, apslaka ar olīveļļu un citrona sulu. Pasniedz kopā ar rabarberu čatniju.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?