Atbild Einārs Lazdiņš: «Vīnu un ēdienu saderība ir mūžsens temats. Par to šķēpus lauzuši senie grieķi un romieši, to turpina mūsdienu erudītie vīnu pazinēji un dažādu rangu feinšmekeri. Taču ir vērts atcerēties vienu patiesību - nav nekā absolūta šai sfērā. Kādreiz tik vienkāršais nerakstītais likums par baltvīna saderību ar balto gaļu, zivīm, jūras veltēm, un sarkanvīna - ar sarkano gaļu, sieriem, medījumiem jau vismaz desmit gadus ir zaudējis savu nozīmi. No apjomīgā dzērienu piedāvājuma klāsta vajadzētu izvēlēties līdzvērtīgu partneri attiecīgai maltītei, kuru vēlaties nobaudīt. Ja jums ar vēžiem garšo alus, rodiet prieku šai salikumā. Ja priekšroku dodat baltvīnam, tas veidos lielisku duetu ar vēžu gaļu. Lai gan vēzis nav jūras produkts, tā lielākais brālis - omārs, kā arī citi vēžveidīgie lieliski iederas jūras produktu klāstā, kurus ir vērts kombinēt atkarībā no sagatavošanas veida un piedevām ar kādu no vīniem. Un, protams, arī ar stiprākiem dzērieniem vēzis garšos tīri labi. Veidot un atrast savu saderīgu ēdienu un dzērienu pāri ir ļoti aizraujoši. Nenoliedzami, svarīga ir vieta, gadalaiks, cilvēki, ar kuriem vēlaties kopā to izbaudīt.
Virtuves gudrības. Vecie vīna un ēdienu saderības likumi zaudējuši savu nozīmi
Uztaisīju mīļotajam vīrietim vakariņas sveču gaismā ar vēžiem un baltvīnu (uz pudeles rakstīts, ka ideāls jūras veltēm), bet mīļotais nosmaidīja - vēzis nav jūras produkts. Kāds vīns tad galu galā der vēžiem? Vai tikai alu ar vēžiem var dzert?- jautā Ilze.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.