Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Zīmē shēmas spēļu režīm am

Iegūt kausu un skaidrību par sastāva virknējumiem. Rīgas Dinamo tradicionālajā Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā pēdējo reizi spēļu režīmā pirms KHL čempionāta sākuma izvērtēs komandas gatavību sezonai. Savā laukumā allaž papildu vērtība ir arī sasniegumam, tāpēc dinamieši trešo reizi centīsies iegūt arī galveno turnīra trofeju. Iepriekšējās reizes Rīgas Dinamo Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā uzvarēja 2009. un 2012. gadā. Pirmā spēle svētdien pulksten 19.30 ar principiālajiem sāncenšiem Minskas Dinamo.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nav mainījies dalībnieku sastāvs un nemainīga palikusi izspēles kārtība. Uz Rīgu atkal pošas Krievijas klubi Kazaņas Ak Bars, Jaroslavļas Lokomotiv un vienīgā Baltkrievijas komanda KHL apritē - Minskas Dinamo. Pēc apļa turnīra, kurā komandas tiksies katra ar katru, pēdējā dienā būs spēles par pirmo un trešo vietu.

Rīdzinieki visas septiņas reizes Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā ir parādījuši atzīstamu sniegumu. Sešreiz ir spēlēts finālā un vēl vienu reizi par trešo vietu. Zemāk par 3. vietu mūsējie nav bijuši, jo 2011. gadā spēlē par 3. vietu tika apspēlēts Minskas Dinamo ar 4:2. Pēdējās divas reizes izšķirošajās spēlēs gan nācās piedzīvot vilšanos. 2013. gada finālā Rīgas Dinamo pagarinājumā zaudēja Sanktpēterburgas SKA ar 1:2. Pērn grupu turnīra stadijā izdevās uzveikt Kazaņas Ak Bars ar 6:3, tomēr finālā kazaņieši revanšējās ar 5:1.

Jaunā galvenā trenera Kari Heikiles vadībā Latvijas dzelzceļa kausa izcīņas spēlēs jau konkrētāk varēs izvērtēt rīdzinieku gatavību sezonai. Heikile ar sastāva mainīšanu neaizraujas. Šonedēļ Piņķu ledus hallē trenējās tie paši maiņu piecnieki, kuri iepriekšējā pārbaudes spēlē Volvo ledus hallē 3. augustā apspēlēja Piemaskavas Vitjaz ar 2:0. Paredzamais sastāvs pirmajai spēlei ar Minskas Dinamo: Jakubs Sedlāčeks (Jūakims Ēriksons); Stīvens Seigo - Krišjānis Rēdlihs, Ville Leino - Tims Sestito - Lauris Dārziņš, Tomāšs Kundrāteks - Guntis Galviņš, Miķelis Rēdlihs - Fēlikss Šics - Miks Indrašis, Oskars Cibuļskis - Kristaps Sotnieks, Gints Meija - Andris Džeriņš - Kaspars Saulietis, Ēriks Ševčenko - Aleksandrs Jerofejevs, Gunārs Skvorcovs - Armands Bērziņš -Nikolajs Jeļisejevs. Turnīra laikā gan jau iespēja sevi apliecināt tiks dota arī uzbrucējiem Robertam Bukartam, Edgaram Kuldam un Robertam Locānam.

Konkurence nav liela, bet viens otrs pilnīgi noteikti nedrīkst atslābināties. KHL sezonas laikā Dinamo spēlēs ar trijiem aizsargu pāriem, tāpēc arī šajā pozīcijā visiem vietas uz laukuma nepietiek. Šonedēļ Dinamo arī parakstīja sportisko sadarbības līgumu ar HK Liepāja, kas spēlē Latvijas čempionāta virslīgā. Pēc panāktās vienošanās spēlētāji ar divvirzienu līgumu var tikt nosūtīti spēlēt uz Liepāju. Ceturtdien divvirzienu līgumu ar Rīgas Dinamo parakstīja 21 gadu vecais vārtsargs Nils Grīnfogels, kurš jau ir spēlējis Dinamo jaunatnes sistēmas komandās HK Juniors un HK Rīga.

Šovasar pārbaudes spēļu ciklā rīdziniekiem pagaidām ir izteikti pozitīva bilance: izcīnītas četras uzvaras un piedzīvots tikai viens minimāls zaudējums pret Novosibirskas Sibirj (3:4).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas dzelzceļa kauss
Svētdien, 16. augustā
15.30 Ak Bars - Lokomotiv
19.30 Dinamo R - Dinamo Mn
Pirmdien, 17. augustā
15.30 Dinamo Mn - Lokomotiv
19.30 Dinamo R - Ak Bars
Trešdien, 19. augustā
15.30 Ak Bars - Dinamo Mn
19.30 Dinamo R - Lokomotiv
Ceturtdien, 20. augustā
15.30 spēle par vietu
19.30 spēle par vietu Dinamo R
(Spēles notiks Arēnā Rīga)

Pievērs uzmanību

Septīto reizi notiks Latvijas dzelzceļa kausa izcīņa. Uzvarējušas turnīrā ir četras komandas. 2009. gadā 1. vietā bija Rīgas Dinamo, 2010. - Jaroslavļas Lokomotiv, 2011. - Lokomotiv, 2012. - Dinamo, 2013. - Sanktpēterburgas SKA un 2014. gadā - Kazaņas Ak Bars

Pagājušajā gadā rīdzinieki zaudēja Minskas Dinamo ar 1:2 un pēc tam apspēlēja Ak Bars ar 6:3 un Lokomotiv «bullīšos» ar 1:0. Finālā rīdzinieki zaudēja Ak Bars ar 1:5 un par otro vietu saņēma 7000 eiro naudas balvu. Par labāko vārtsargu turnīrā tika atzīts Edgars Masaļskis, kurš pirms Jaungada gan zaudēja vietu Rīgas Dinamo komandā

Latvijas dzelzceļa kausa izcīņa rīdziniekiem būs pēdējā pārbaude spēļu režīmā pirms 2015./2016. gada KHL sezonas. Pirmo jaunās KHL sezonas spēli Rīgas Dinamo aizvadīs 25. augustā Arēnā Rīga ar Kazaņas Ak Bars

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?