Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ziņošu, ja Latvija darīs ko stulbu

Ko jūs kā EP deputāts darīsiet, lai mazinātu ekonomikas krīzi Latvijā?

Cilvēki saka - nu ko jūs astoņi deputāti tur varat izdarīt. Es saku - man ir 200 deputāti (sociālistu grupa) aiz muguras. Labklājība jāceļ.

Kā jūs to celsiet?

Ja tu esi Briselē, tev ir jāsāk taurēt, lai citi dzird. Ja tev aiz muguras ir visas tās partijas, šeit partijas un sabiedrības atpazīstamība Latvijā, es ziņošu katras nedēļas beigās, ko daru un darīšu. Un, ja no oligarhiem nāk pretestība, tad es baurošu pilnā balsī un nekaunēšos to darīt.

Kas ir jūsu galvenie mērķi Eiropas Parlamentā?

Tie ir tie paši mērķi, kas man trimdā bija kā sociāldemokrātam. Iet atpakaļ uz XIX gadsimteni Latvijā. Tas bija manā grāmatā Gorkija iela 11 A. Liekas, tas bija Alunāns, kurš teica - kad latvieši piedzīvos tos laikus, ko citas tautas piedzīvo. Izrādās, ka man pie šī motīva joprojām jāpieturas. Esmu izstrādājis punktus, kā to panākt, - katrai ģimenei drošību, labklājību. Tas ir izdarāms, ja, piemēram, likvidē nodokļu paradīzes, atkarību no Krievijas gāzes. Mēs ietaupām milzīgas summas. Alternatīvā enerģija ir. Bet, redz, kas ir noticis. Sākumā Latvenergo un Latvijas gāze bija pret alternatīvo enerģiju. Piebalgs sitās ar asiņainu pieri. Tagad viņi paņem un uztaisa savu ģimenes uzņēmumu.

Kad es runāju ar cilvēkiem, viņi saka, ka viss ir slikts, kas nāk no Eiropas Savienības. Kad es tiekos ar vēlētājiem, man saka - jā, viņi likvidēja cukurfabrikas. Kādēļ lietuviešiem tās nav likvidētas? Frančiem? Ir? Es saku, ir. Tad domājiet! Kurš vainīgs pie subsīdijām? Mārtiņš Roze! Mēs taču iesniedzām tās aplamās prasības. Tas ir tas, ko es varētu darīt. Man būs tuvi sakari ar vēstniecību, tuvi sakari ar komisiju. Ja es redzēšu, ka Latvija kaut ko stulbu dara, arī par to ziņošu.

Kā veidot tālākās attiecības ar Krieviju?

Domstarpības ar Eiropas Savienību un Krieviju enerģijas drošības jomā ir pārāk lielas, tieši enerģētikas jomā. Eiropas Savienība vairs neuzticas Krievijai. Tā kārtējo reizi Turkmenistānā uzspridzināja gāzesvadu uz Krieviju. Viņi noslēguši dārgus līgumus par gāzi, bet Eiropa vairs nemaksā. Gāzes cenas ir kritušās. Turkmenistāna tūlīt devās pie ES un slēdza līgumu. Tehniski bojāts vads? Tas pats bija ar Lietuvu. Baltkrievijā arī tika uzspridzināts, sabojāts. Tas pats rokraksts. Briselē taču nav muļķi.

Ja darbosieties sociāldemokrātu grupā, tur būs interesanta kompānija - Alfrēds Rubiks, Džuljeto Kjesa.

Es Kjesu pazīstu. Biju kā novērotājs, kad viņi Eiropas Parlamentā apsprieda Gruzijas konfliktu. Redzēju, kā viņš piecēlās kājās un kā muldēja. Viņš sacīja, ka mēs šādu rezolūciju nevaram pieņemt. Es zinu krievu valodu, skatos Krievijas televīziju. Zinu, ka tā nav, viņš sacīja. Tomēr sociāldemokrāti pieņēma, jo sociāldemokrātu grupā ir diezgan daudz prātīgu cilvēku, kas vienmēr var atspēkot. Kjesa ir drauds tādā ziņā, ka naivie cilvēki uz viņa uzķeras, viņš runā sudraba mēlē.

Kā jūs varat nepieļaut Rubika iekļūšanu tajā grupā?

Es tam īsti neticu, ka Rubiks un Ždanoka nav kopā. Tā visa ir zināma migla tautas acīm, kaut kādas cīņas starp Rubiku un Ždanoku. Rubiks ir par bruņotu sacelšanos pret demokrātisku iekārtu. Viņš to nav atcēlis. Viņš nav atcēlis izstāšanos no Eiropas Savienības un NATO. Galvenais, ka viņš joprojām atbalsta bruņoto sacelšanos, pučistus. Tas šo viedokli leģitimizēs Briselē, un tas pārsviedīsies uz Latviju nākamajās Saeimas vēlēšanās. Atcerieties, ka bija sauklis visām pilsoniskajām partijām - bez Rubika. Saskaņas centram ir jāizdara šis mājasdarbs, tikai tad varēs sadarboties. Bet viņi tagad smejas, jūt, ka vējš ir viņu burās. Krievijā pat nav tik traki - vai kāds pučists ir pie varas? Nav.Pilnu interviju lasiet portālā www.diena.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?