Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Zviedri norāda uz trūkum iem

Pagājušā pasaules čempionāta negatīvās tendences parādās arī šajā sagatavošanās ciklā. Neprasme gūt vārtus un nevērīga spēle aizsardzībā bija par iemeslu Latvijas hokeja izlases zaudējumam pārbaudes spēlē Arēnā Rīga Zviedrijai ar 0:6. Šopavasar Latvijas hokejistiem pagaidām ir izteikti negatīva bilance - četrās spēlēs četri zaudējumi. Tiesa, pretiniekos arī bijušas hokeja lielvalstis Čehija un Zviedrija. Nākamā pārbaudes spēle tikai pēc desmit dienām - 19. aprīlī Arēnā Rīga ar Baltkrieviju.

Uz otro spēli ar Zviedriju sastāvā atgriezās pirmās maiņas uzbrucēju trio - Gints Meija, Miks Indrašis un Ronalds Ķēniņš. Par pirmajā spēlē savainojumu guvušo Kasparu Saulieti pienāca cerīgas ziņas - smadzeņu satricinājuma nav, tātad vajadzētu būt gatavam turpināt cīnīties par vietu sastāvā. Šopavasar, kad izlasei pāri veļas traumu lavīna, katrs spēlētājs ar pasaules čempionāta pieredzi ir ļoti nepieciešams, ja vien ir labā kondīcijā.

Otrajā spēlē ar Zviedriju uzskatāmi parādījās pagājušā pasaules čempionāta galvenā bēda - nevarība priekšējā līnijā. Lielā mērā spēles iznākums izšķīrās jau pirmā perioda sākumā, kad labas izdevības izšķērdēja Miks Indrašis, Roberts Jekimovs un Māris Bičevskis. No malas izskatījās, ka pietrūkst koncentrēšanās uzbrukuma nobeiguma fāzē. Nākamais zaudējuma iemesls bija nevērīga spēle aizsardzības zonā. Malējie uzbrucēji grēkoja ar ripas zaudēšanu uz zonas zilās līnijas, bet viens aiz otra ik pa laikam neizsekoja līdzi saviem pretspēlētājiem. Jo īpaši dārgi par nevērībām aizsardzībā nācās samaksāt, kad komandas spēlēja četri uz četri. Tajā laikā zviedri guva divus vārtus, panākot 4:0 vadību.

Viduvēju spēli aizvadīja vārtsargs Māris Jučers. Pāris epizodēs viņš varēja piesegt partneru kļūdas, bet trešajā periodā nenoreaģēja uz metieniem no distances. Galvenais treneris Teds Nolans pēc atgriešanās no Čehijas lika noprast, ka pastāv varbūtība Jučeram kļūt par pirmo vārtsargu. Pirmajā spēlē ar Zviedriju jaunais Kristers Gudļevskis izskatījās pārliecinošāk. Būs interesanti, kā veidosies situācija vārtsargu frontē, ja pēc operācijas spēlēt nebūs gatavs Edgars Masaļskis. Ap 15. aprīli Masaļskim vajadzētu pilnvērtīgi iesaistīties treniņprocesā. Tad arī pamazām varēs sākt vētīt, vai pēdējo gadu izlases vilcējs būs braucējs uz pasaules čempionātu Helsinkos.

Izlases sniegums pret zviedriem nepatīkami pārsteidza. Grūti atcerēties, kad komanda pēdējo reizi spēlēja tik bezatbildīgi. Piemēram, Jučers, sitot nūju pret ledu, labu laiciņu signalizēja par to, ka no noraidīto soliņa laukumā atgriezīsies Zviedrijas spēlētājs, taču neviens tam nepievērsa uzmanību un Jučeram vajadzēja glābt komandu situāciju viens uz vienu. Pagaidām neredz arī sapratni laukumā un iespējamos trumpjus, ar kuriem pārsteigt pretiniekus.

Jādomā, ka, treneru korpusam papildinoties ar Artūru Irbi, par motivācijas trūkumu pasaules čempionātā nebūs jārunā, taču spēles kvalitātes uzlabošanā darāmā vēl ļoti daudz, lai neatkārtotos 2012. gada pasaules čempionāta notikumi. Pērn Latvijas valstsvienība sasniedza antirekordu, trijās spēlēs pēc kārtas paliekot bez vārtu guvuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 0
Zviedrija 6

Euro Hockey Challange
(0:1, 0:3, 0:2)

Zviedrija: Janmarks-Nilens (Tērnbergs, Juhansons, 14.), Jemtins (Ginge, Rosens, 30.), Nilsons (Jemtins, Rosens, 33.). Forsbergs (Rasmusons, 34.), Granstroms (Forsbergs, Karlsons, 52.), Tērnbergs (Janmarks-Nilens, 53.)

Latvija: Jučers; Sotnieks - K. Rēdlihs, Meija - Indrašis - Ķēniņš, Cibuļskis - M. Jass, K. Jass - Pavlovs - Bajaruns, Jakovļevs - Porejs, A. Širokovs - Džeriņš - Jekimovs, Biezais - Bičevskis - Upītis
Sodi: 16 - 22
Skatītāji: 2928

Diena vērtē

Priecēja
Kristaps Sotnieks
Krišjānis Rēdlihs
Andris Džeriņš
Der sapurināties
Juris Upītis
Māris Jass
Māris Jučers
Labākie: Martins Tērnbergs un Vitālijs Pavlovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?