Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Notiks Zīmējumu teātra izrāde Vilks

Zīmējumu teātris un Latvijas Nacionālā bibliotēka svētdien, 5. jūnijā, pulksten 14:00 aicina jaunākos skatītājus uz Vara Klausītāja režisēto zīmējumu izrādi visai ģimenei Vilks

FOTO: LDz mobilajā spēlē satiekas pagātne un tagadne(2)

Atzīmējot Latvijas dzelzceļa dibināšanas 155. gadadienu, šogad līdz pat vasaras beigām ikvienam interesentam iespējams izmēģināt aizraujošo mobilo lietotni Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad. Galvenais spēlētāja uzdevums – ar lietotnes palīdzību nofotografēt kādu no 155 vēsturiskajiem dzelzceļa objektiem tādā rakursā, kā tas attēlots aplikācijā esošajā senajā fotogrāfijā.

Saule acis priecē, bet reizē kaitē © DIENA(1)

Reti kāds Latvijas iedzīvotājs nezina, ka vasarā ādas aizsardzībai jālieto speciāli aizsargkrēmi, galvā jābūt cepurei un dienas vidū labāk tiešos saules staros neatrasties, jo iespējams gūt ne tikai saules dūrienu, bet arī ādas apdegumus. Tajā pašā laikā ne visi zina, ka vasarā īpaši jādomā arī par acu veselību. Bīstamākais ir ultravioletais (UV) starojums.

Melošana darba intervijās nav neparasta parādība © DIENA(12)

Darba intervijās melot nav nepieciešams, uzskata lielākā daļa cilvēku, kas piedalījušies speciālistu darba portālaCvmarket.lv nesen veiktā aptaujā. 44% respondentu uzskata, ka, sākot jaunas darba attiecības, jābūt godīgam, bet 47% iepriekšējo darbavietu atstājuši paši, tāpēc neredz iemeslu melot par darba attiecību izbeigšanas iemesliem.

Zobi sāp arī grauzējiem © DIENA(2)

Pēdējos gados cilvēki arvien biežāk kā mīļdzīvniekus iegādājas grauzējus - degu, fretkas, jūrascūciņas, kāmjus, šinšillas, trušus, burundukus u. c. Diemžēl pieaug arī mazo pacientu vizītes veterinārajās klīnikā, kur saimnieki vēršas ar grauzēju mutes dobuma un zobu problēmām. Tās piemeklē dzīvniekus neatkarīgi no viņu sugas un vecuma.

Notiks improvizācijas teātru kopizrāde Beidzam kopā!(1)

Jau trešo reizi Latvijas improvizācijas teātra sezona noslēgsies Rīgas improvizātoru kopizrādēs Beidzam kopā!, kurās piedalīsies Rīgas Improvizācijas teātra (RIT), radošās apvienības Spiediens un Karaliskā Improvizācijas teātra (KIT) dalībnieki, informē Karaliskā Improvizācijas teātra pārstāve Vita Valheima. 

FOTO: Kā laika gaitā mainījušies dzelzceļnieku tērpi

Atzīmējot dzelzceļa dibināšanas 155. gadadienu Latvijā, Muzeju nakts laikā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs piedāvāja apskatei plašu dzelzceļnieku formastērpu kolekciju no cara laikiem līdz pat mūsdienām. Parādes laikā ikvienam tika dota iespēja uz mirkli doties krāšņā ceļojumā laikā, klātienē sajūtot un pieredzot seno laiku “elpu”, modi un stilu. Šajā rakstā piedāvājam atskatīties uz dzelzceļnieku tērpu skates norisi un uzzināt par nozīmīgākajiem posmiem dzelzceļa vēsturē.

FOTO: Apceļo Latviju un iepazīsti dzelzceļa vēsturi: 5 maršruti tavai brīvdienu atpūtai

Par godu dzelzceļa dibināšanas Latvijā 155. gadadienai šogad radīta īpaša ceļojumu lietotne Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad. Tās galvenais uzdevums ir pavisam vienkāršs – esot kādā no spēles 155 objektiem, ar lietotnes palīdzību jānofotografē objekts tādā rakursā, kā tas attēlots lietotnē esošajā vēsturiskajā fotogrāfijā. Iegūto fotokolāžu, kurā daļu veido vēsturiskais foto, daļu – aplikācijas lietotāja nofotografētais attēls, ikvienam ir iespējams publicēt savos sociālajos tīklos, kā arī ar to palīdzību krāt punktus un tikt pie balvām.

ASV pusaudži iznes cauri modernās mākslas galerijas apmeklētājus © DIENA(10)

Divi ASV pusaudži asprātīgi izjokojuši Sanfrancisko Modernās mākslas muzeja apmeklētājus, paironizējot par uz moderno mākslu bieži attiecināto uzskatu - "ja šis skaitās mākslas darbs, tad jau jebkurš var būt mākslinieks".16 gadus vecais Kevins un 17 gadus vecais Tīdžejs galerijā zem "oficiāla paskata" informācijas afišas zemē nolikuši brilles.