Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Kā iemācīt trusi nokārtoties kastītē? © DIENA(4)

Truši ir inteliģenti un tīrīgi dzīvnieki, viņiem patīk kārtība. Nokārtošanās vienā vietā trušiem ir instinktīva. Cilvēkam tikai jānodrošina apstākļi, lai dzīvnieks izvēlētos tieši kastīti. Uzmanību - kastīti lietot iemācīsies tikai kastrēti truši! Nekastrētiem garaušiem neatkarīgi no dzimuma vienmēr būs vēlēšanās pāroties un iezīmēt teritoriju.

Vēsture Dienā: Lielveikali - mūsdienu baznīcas © DIENA(4)

Dzīve bez lielveikala ir tikpat neizturama un garlaicīga kā dzīve bez interneta un mobilā telefona, bet, lai gan tas izklausās neticami, nemaz ne tik sen Rīgā lielveikalu tikpat kā nebija! Pirms 20 gadiem SestDiena lielā rakstā Lielveikalu buma (ne)sākšanās Latvijā fiksēja šo mūsdienu baznīcu tapšanas procesa sākuma cerības un grūtības, kurā, kā zināms, netrūka asiņu, sviedru un asaru.

Padoms: Kā saudzīgi atbrīvot ādu no atmirušajām šūnām?(2)

Sejas āda atrodas nepārtrauktā atjaunošanās procesā, kas nozīmē – tā nomet arī vecās ādas šūnas, radot mazliet nelīdzenu efektu. Lai ādu padarītu gludāku, nereti sniedzamies pēc tuvākā lobošā jeb eksfoliējošā līdzekļa, kurš ar salīdzinoši agresīvu iedarbību palīdz atbrīvoties no atmirušajām šūnām. Par to, cik bieži un kādus eksfoliējošus līdzekļus lietot, stāsta SIA Lāzerklīnika speciāliste Ilze Jākobsone.

Dzelzceļam 155

Šogad aprit 155 gadi, kopš Latvijas teritorijā atklāja pirmo dzelzceļa līniju, kas savienoja Rīgu ar Daugavpili. Par godu šim vēsturiskajam notikumam vakar, 10.maijā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā tika atklāta daudzveidīga aktivitāšu programma „Dzelzceļam Latvijā – 155”.

TIEŠRAIDE: Knīpas un Knauķi jubilejas koncerts(1)

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume piedāvā svētdien, 8. maijā plkst. 12.00 tiešraidē noskatīties KNĪPU un KNAUĶU 45 gadu jubilejas koncertu DZIEDU VAKAROS un RĪTOS.

Tviterpērles: Manā cīņā pret Stambulas konvenciju(6)

Piektdien tika publicēts Tieslietu ministrijas pasūtītais pētījums, kurā pēc Stambulas konvencijas analīzes secināts, ka tā neatbilst Satversmei. Šīs apgalvojums izraisījis asu sociālo mediju lietotāju - vieni norāda, ka tas atzinums ir kā "pļauka" savukārt citi, ka konvencija novērtēta pareizi.

VIDEO: Nesmieklīgais latviešu komiķis atkal sasmīdina Saimonu Kouelu(16)

Jau pirms vairākiem gadiem plašu ievērību globālajā tīmeklī izpelnījās Lielbritānijā dzīvojošais latviešu komiķis Gatis Kandis, kurš ar visai savdabīgiem jokiem un to pasniegšanas stilu centās iemīt taciņu uz slavas virsotnēm. Saņēmis dažādas atsauksmes, tostarp šovbiznesa zvaigznes Saimona Kouela atzinumu, ka Kandis ir "smieklīgākais nesmieklīgais komiķis, ko viņš ir redzējis," Gatis ar jauniem jokiem atgriežas Britain's Got Talent. Kā viņam izdevās šoreiz? Skatāmies!

VIDEO: Diena.lv piedāvā noskatīties spēlfilmu Laid iekšā!(5)

Piedāvājam noskatīties radošās apvienības Spiediens un Dailes teātra režisora un aktiera Intara Rešetina spēlfilmu _Laid iekšā!_Radošā apvienība Spiediens sadarbībā ar Dailes teātra režisoru un aktieri Intaru Rešetinu radījusi spēlfilmu Laid iekšā! Spēlfilma ir interesants eksperiments, kuram ir ļāvies gan režisors Intars Rešetins, sperot soli kino jomā, gan Radošās apvienības Spiediens aktieri, izbaudot konkrēta scenārija filmēšanas procesu, kā arī studija FilmFilm, kas realizējusi filmēšanas un montāžas procesus.

VIDEO: Justa Eirovīzijas dziesmai tapis klips(14)

Eirovīzijas 2016 dalībnieks Justs Sirmais, kurš šogad pārstāv Latviju, internetā publicējis savu pirmo videoklipu dziesmai Heartbeat, ar kuru viņš uzstāsies starptautiskajā dziesmu konkursā, informē producente Jūlija Fricsone."Mēs vēlējāmies pastāstīt par to, ka mīlestība rodas ne tikai ar pirmo acu skatienu, bet arī ar pirmo smaržu," pastāstījis dziesmas Heartbeat klipa režisors Andžejs Gavrišs. "Par to, kā mīlestība var reibināt mūsu prātus un izdarīt izvēli mūsu vietā. Var sacīt, ka tas ir stāsts par sievietes smaržu," viņš piebildis.