Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Lietuvas politiķi 1.aprīlī izjoko žurnālistus un sabiedrību(1)

Lietuviešu politiķiem un valsts iestādēm šogad joku dienā izdevies diezgan veiksmīgi samulsināt žurnālistus un likt pasmaidīt lasītājiem.Visplašāk paspējis izskanēt Eiropas Parlamenta deputāta Rolanda Paksa sniegtais paziņojums, ka iekšlietu ministra amatam viņa vadītā partija Kārtība un taisnīgums virza gan Seima deputātu Povilu Ģīli, gan bijušo Gruzijas prezidentu, pašreizējo Ukrainas Odesas apgabala gubernatoru Mihailu Saakašvili.

NETICAMI: Bēgļiem Latvija saistās ar parādniekiem, dzintaru un iesalu © DIENA(16)

Patvēruma meklētājiem Latvija primāri nesaistās nedz ar Dziesmu svētkiem, nedz sklandraušiem vai ekoloģiski tīru vidi, liecina 1. aprīļa svētku ietvaros centrā veikta aptauja. Vaicāti, kas ir pirmās lietas, kuras iešaujas prātā, dzirdot vārdu "Latvija", viesi no Āfrikas un Tuvo Austrumu zemēm visbiežāk minēja valstij neglaimojošo vārdu "parādi", norādot, ka Latvijas ekonomika būtiski iepaliek, ja salīdzina ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Statoil ļausies pārdēvēties par K Apli © DIENA(5)

Tas darīts, ņemot vērā sabiedrības neizpratni, kā pēc zīmola nomaiņas tautas valodā turpmāk drīkstēs dēvēt tagadējo Staķiku. Izvēloties latviskoto variantu K Aplis, šī problēma atkritīs pati no sevis, piekrīt uzņēmums.Jāpiebilst, ka Statoil degvielas uzpildes staciju nosaukuma maiņa ir bijis atspēriena punkts arī citu Latvijā esošo degvielas tirgotāju nosaukuma maiņai.

Porziņģa vārdā nosaukta jauna kaķu šķirne © DIENA(12)

Vadošie ASV dzīvnieku selekcionēšanas eksperti pēc gadu desmitiem ilguša darba pirmo reizi publiski prezentēs jaunu kaķu šķirni. Pārsteigums būs arī basketbola līdzjutējiem Latvijā - minči, kuri izceļoties ar īpaši slaidu augumu un spēju ārkārtīgi augstu lēkt, tiks nodēvēti talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa vārdā, portāls _Diena.

Pēc Volkswagen izmešu skandāla ekoauto godu iegūst žigulis © DIENA

Pēc pērn konstatētās autobūves giganta Volkswagen krāpniecības ar dīzeļauto izplūdes gāzu patieso apjomu ir noskaidrots pašlaik ekoloģiskākais auto pasaulē - tas ir Ipiķu pagastā stāvošais Kazimira (vārds mainīts) automobilis Vaz-2105, noskaidroja portāls Diena.lv.Šo faktu apstiprina Latvijas Auto asociācija, Pasaules Dabas fonds un ar smagu sirdi - arīdzan Volkswagen ļaudis.

Skolotājiem piemaksu vietā piešķirs labsajūtas kasti © DIENA(14)

"Šogad nav iespēju iegūt vēl papildu līdzekļus pedagogu algām un uz piemaksām skolotāji nevar cerēt, taču, lai katrs skolotājs justos novērtēts, nākamā gada 1. septembrī katrs pedagogs saņems labsajūtas kasti," portālu Diena.lv informēja izglītības ministrijā. 

Par pastiprinātu humora devu aprīlī gādās SPIEDIENS

Radošā apvienība SPIEDIENS joku mēnesī plāno humora cienītājus pārsteigt ne tikai ar improvizācijas šoviem, bet arī spēlfilmas pirmizrādi, taču 1. aprīli sagaidīs, viesojoties Radio SWH ēterā, informē apvienības sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Freimane.

Krāsosim olas zirņos un mellenēs © DIENA(1)

Olu krāsošana ar dabas materiāliem ir modē, un ļoti labi! Gan no estētiskā viedokļa, gan domājot par draudzīgumu apkārtējai videi, gan no laika pavadīšanas aspekta. Jo, pamazām un savlaicīgi gatavojoties, mēs pagarinām svētku laiku, padarot par svētkiem arī pašu pošanās procesu.